Aston Martin DBX Concept – surpriza la Geneva

Aston Martin DBX Concept

Aston Martin DBX Concept este surpriza pe care producătorul britanic a adus-o anul acesta la Salonul Auto de la Geneva. Aparent, conceptul face parte din segmentul crossover-elor și reprezintă una din noutățile pe care le pregătește Aston Martin în viitorul apropiat.

După prezentarea supercarului Vulcan, nimeni nu se aștepta ca la standul Aston Martin din cadrul Salonului Auto de la Geneva să mai găsească și altceva. Tocmai din această cauză, conceptul Aston Martin DBX a fost o supriză plăcută, spunem noi, pentru fanii mărcii. DBX a fost creat pentru a satisface pretențiile clienţilor în ceea ce privește segmentul GT-urilor de lux, dar și pentru a sfida gândirea convențională.

001-aston-martin-dbx-concept-1

Din punct de vedere al design-ului, în partea din față crossover-ul aduce foarte mult cu modelul DB 10 și totuși parcă arată puțin mai bine, datorită plasării blocurilor optice și a formei acestora. Să nu ne agităm totuși. Este încă un concept. Grila mare, specifică producătorului britanic și farurile de ceață hexagonale completează și echilibrează cu succes liniile de design. În partea din spate, stopurile interconectate sub formă de bumerang adaugă un plus de îndrăzneală conceptului și o notă de eleganță în același timp.

Aston Martin DBX Concept

De fapt, revoluționar la acest model este sistemul de propulsie. Aston Martin DBX are roți cu motoare electrice, care sunt alimentate de acumulatorii Litiu-Sulf prezenți la bord. Pe lângă asta, sistemul de direcție este și el electronic, fără a avea o legătură mecanică între volan și coloana de direcție, iar sistemul KERS de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare ajută la reîncărcarea acumulatorilor electrici. Încă nu se știe dacă toate aceste sisteme vor fi implementate și pe un model de serie. Așteptăm.

Aston Martin DBX Concept

„Un concept precum acesta ar trebui, în opinia mea, să provoace convenţionalul şi să exploreze arta posbilităţii. În cazul conceptului DBX, cred că am creat un nou tip de maşină de lux care nu doar că măreşte atracţia modelelor Aston Martin pentru o nouă generaţie de clienţi, dar care poate să stea cu mândrie alături de întreaga noastră gamă”, a declarat Andy Palmer, directorul executiv Aston Martin.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account