Gerovital
Gerovital
Gerovital

AutoNews: BMW nu mai este doar un producator de masini

Paul McVeigh de la Automotive News Europe a publicat un articol interesant despre transformarea BMW dintr-un simplu producator auto intr-o companie care ofera diverse servicii.

Intr-un interviu acordat AutoNews, Ian Roberton, Directorul de vanzari si marketing al BMW, spunea ca firma nu mai este „doar o companie auto”. Robertson a explicat spunand ca BMW intentioneaza sa devina si un „furnizor de solutii de mobilitate”, iar programul de car-sharing e abia la inceput.

La inceputul saptamanii acestea, BMW a lansat DriveNow, un serviciu de car-sharing care urmareste sa atraga in jur de 1 milion de clienti pana in 2010. BMW se bazeaza pe generatia Y care locuieste in marile orase si nu isi doreste foarte tare sa detina o masina. DriveNow ofera oamenilor acces la masini-la-cerere, in mod asemanator programului Zipcar oferit in SUA sau Car2Go oferit de Mercedes Benz.

In cazul in care o vanzare nu are loc, BMW intentioneaza sa obtina venituri prin programul DriveNow. Un studiu realizat de Frost& Sullivan releva faptul ca pana in 2025, 60% din populatia lumii va trai in mediu urban, si prin urmare aglomerarile in trafic si poluarea vor determina reducerea numarului de masini vandute.

Doar cu o luna in urma BMW a dezvaluit noul lor sub-brand „i”, si a anuntat si fondul BMW i Ventures care tinteste dezvoltatorii de aplicatii mobile. Asa cum mentioneaza si AutoNews, BMW chiar are de gand sa devina un furnizor de solutii de mobilitate.

Si conectivitatea din interiorul masinii a devenit un subiect in atentia celor de la BMW si pentru prima oara la un salon auto am putut vedea mai multi ingineri ConnectedDrive decat designeri. Conceptul Vision ConnectedDrive se concentreaza mai degraba pe demonstrarea capacitatilor tehnologice ale masinii decat pe designul exterior.

Pentru a gasi directii de evolutie, BMW se extinde in mai multe domenii de activitate, si prin urmare ar trebui sa ne asteptam pe viitor la mai multe astfel de initiative unice din partea constructorului bavarez.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account