BMW 4.4L V8 twin-turbo vs. Mercedes-Benz 5.5L V8 twin-turbo

BMW 4.4L V8 twin-turbo vs. Mercedes-Benz 5.5L V8 twin-turbo

Dupa nenumarate comparatii intre masinile din categoria premium, iata inca o comparatie intre BMW si Mercedes-Benz, de data aceasta la nivelul propulsoarelor. Motorul BMW V8 de 4.4 litri ce propulseaza o gama larga de masini BMW intra in cursa cu un concurent insemnat, motorul V8 twin-turbo de 5.5 litri produs de Mercedes-Benz.

Comparatia a fost realizata de cei de la TopSpeed , care ne spun cu aceasta ocazie mai multe despre performantele acestor motoare. Incepand cu un citat faimos al lui Carroll Shelby: „caii putere vand masini, cuplul motor castiga curse”, articolul continua cu o descriere scurta a celor doua propulsoare:

Desi propulsorul BMW de 4.4 litri este destul de cunoscut de comunitatea BMW, de posesori si viitori cumparatori, agregatul produs de Mercedes-Benz nu si-a facut inca aparitia oficiala.

„Sa ne aducem aminte de cuvintele domnului Carroll Shelby: Caii putere vand masini, cuplul motor castiga curse. Mercedes Benz isi aduce aminte cu siguranta ca au stat la coada ca sa devina primii in top odata cu lansarea motorului lor revolutionar V8 de 5.5 litri twin-turbo. Programat sa propulseze modelele CL, CLS, S, si Clasa E, aceasta noua unitate livreaza o putere crescuta, de 537 CP.”

Dar valoarea reala a acestui motor vine din cresterea la nivelul cuplului, care a ajuns de la 630 Nm in cazul generatiei anterioare V6 6.3, pana la 900 Nm.

Asadar cifre foarte mari comparativ cu viitorul BMW M5 si al sau motor modificat V8 de 4.4 litri, si cu siguranta ca va fi foarte interesanta o cursa intre cele doua motoare.

In ce priveste consumul de combustibil, acesta ramane de vazut…

[Sursa: TopSpeed ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2019 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account