Video: Tehnologia NFC aplicata la masinile BMW – Vom putea plati cu ajutorul cheii de la masina

Viitoarea generatia iPhone 5 precum si mai multe telefoane noi cu sistem de operare Android vor include o noua tehnologie care va schimba obiceiurile zilnice si felul in care ne utilizam dispozitivele de tip smartphone. In timp ce noi asteptam cu nerabdare lansarea acestora, BMW ne infatiseaza deja in avanpremiera tehnologia NFC. NFC este prescurtarea de la Near Field Communications si reprezinta o tehnologie de comunicare wireless ce permite schimbul de date intre dispozitive, in limita unei distante de cca 10 cm.

In prezent NFC este utilizat in transportul public si pentru plati, dar scopul principal de viitor este integrarea sa in telefoanele mobile.

BMW lucreaza la procesul de extindere majora a functiilor cheii de masina, pentru viitoarea generatie ConnectedDrive. De exemplu, cu ajutorul unui transponder care are o raza de actiune de cativa cm, senzorii declansatori vor putea deschide usi sau porti, putand inlocui unele din dispozitivele existente.

Dat fiind ca majoritatea soferilor au cu ei cheile de la masina in cea mai mare parte a timpului, e normal sa se incerce integrarea altor functii in cheie si astfel inlocuirea altor mijloace de identificare a soferului. De exemplu vor putea fi facute tranzactii cu ajutorul cheii, ceea ce va permite rezervarea hotelului sau a biletelor de tren, de exemplu.

Asadar, puteti cumpara un bilet de tren in masina, apoi il puteti descarca pe cheia de la masina. Controlorul din tren va putea scana apoi cheia pentru a valida biletul de calatorie.

Daca vreti sa faceti check-out la un hotel si nu aveti cardul de credit la indemana, nu e nicio problema, puteti folosi cheia de la masina si apoi pleca linistit.

Desigur, succesul tehnologiei NFC aplicat la cheile BMW va depinde de infrastructura si terminalele de plati existente in intreaga lume.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account