BMW Group va deschide uzina in Brazilia – productia incepe in 2014

BMW Group intentioneaza sa construiasca o noua uzina in Brazilia. “Salutam noul cadru legislativ pentru investitii in Brazilia, creat pe baza legislatiei recent adoptate “Inovar Auto”. Am inaintat catre Guvernul brazilian o propunere de investitii pentru noua noastra uzina”, a declarat Ian Robertson, Membru al Consiliului de administratie, responsabil de Vanzari si Marketing, in cadrul unei intalniri cu Presedintele brazilian Dilma Rousseff, desfasurate luni in capitala Brasilia.

Planurile trebuie sa obtina aprobarea finala de la guvernul brazilian, dupa care obiectivul este ca productia sa inceapa in 2014. Investitiile din urmatorii ani se vor ridica la peste 200 milioane Euro. Capacitatea de productie va fi de aproximativ 30.000 unitati pe an. Vor fi create peste 1000 locuri de munca, pe langa locurile de munca suplimentare create in reteaua de furnizori. Negocierile cu guvernul de stat al provinciei Santa Catarina sunt deja in desfasurare, noua uzina urmand a fi amplasata in regiunea Joinville.

“Brazilia este o piata cu potential enorm pentru viitor, pentru BMW Group. Din acest motiv intarim angajamentul nostru pe termen lung asumat fata de aceasta tara,” a explicat Robertson. “Acest lucru va crea conditiile necesare mentinerii echilibrului de vanzari intre Europa, Asia si cele doua Americi – si prin urmare, pentru obtinerea succesului pe termen-lung. Prin aceasta miscare BMW Group aplica principiul strategic ‘productia urmeaza piata’, care s-a dovedit deja de succes in piete precum SUA, China si India.”

Noua uzina din Brazilia va extinde reteaua de unitati de productie a BMW Group care la acest moment include 29 facilitati de productie si asamblare in 14 tari. BMW Group fabrica deja din 2010 motociclete BMW la uzina din Manaus.

BMW Group a deschis prima companie locala de vanzari in Brazilia inca din 1995. In 2011 in Brazilia au fost vandute in total 15.214 vehicule, reprezentand o crestere de aproape 54% fata de anul anterior. Si vanzarile BMW Motorrad au crescut cu 55% in 2011, pana la 5.442 motociclete.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account