BMW redirectioneaza zeci de mii de masini destinate pietei europene catre SUA si Asia

Un raport publicat de Bloomberg care il citeaza pe Ian Robertson, membru al Consiliului de administratie BMW, relateaza despre faptul ca BMW a redirectionat “zeci de mii” de masini care initial erau destinate pietei europene, catre SUA si Asia. Aceste unitati erau programate sa ajunga pe piata europeana auto, dar aceasta se confrunta cu dificultati.

“Dificultatile in Europa sunt din ce in ce mai mari,” a declarat Robertson pentru Bloomberg. Regiunea se confrunta cu “multe piedici pe drum” pana sa se stabilizeze, pentru o recuperare a pietei auto fiind necesari ani de zile, a mai spus acesta.

Analistii se asteapta ca anul acesta industria auto europeana sa se confrunte cu cea mai mare scadere a vanzarilor din ultimii 19 ani.

Cererea pentru noul BMW Seria 3 sedan dar si pentru alte modele, manifestata pe pietele americane si chineze a ajutat bavarezii sa evite criza. La nivel global, in luna septembrie 2012 BMW a vandut cu 14% mai multe masini decat in aceeasi perioada a anului trecut. Astfel de la inceputul anului pana la sfarsitul lui septembrie, BMW a vandut 1.11 milioane unitati.

Robertson a mai declarat ca piata chineza si-a incetinit cresterea, si ca BMW ar putea fi nevoita sa ajute dealerii europeni pe durata crizei, in special Spania care se confrunta cu decizii dificile privind restructurarea retelei de dealeri.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account