BMW i şi Garage Italia Customs prezintă BMW i3 şi BMW i8 Garage Italia CrossFade la Paris

Conceptele dispun de culori expresive în stilul pointilismului şi au avut premiera mondială la Mondial de l’Automobile 2016. Modele de serie cu designul derivat din conceptele prezentate, vor fi disponibile de la începutul anului viitor.

Colaborarea dintre BMW Group Design şi Garage Italia Customs a produs un concept inovator de culoare şi material pentru cele două concepte speciale bazate pe actualele BMW i. BMW i3 Garage Italia CrossFade şi BMW i8 Garage Italia CrossFade au fost prezentate vineri, 30 septembrie 2016, la începutul Mondial de l’Automobile 2016 de la Paris. Premiera din capitala Franţei va prezenta şi perspective asupra modelelor speciale ale BMW i3 şi BMW i8. Aceste modele, ambele având designul exterior derivat din cel al conceptelor, vor deveni disponibile la începutul anului 2017.

Particularitatea comună a celor două concepte este modul în care este aplicată culoarea. Designul a fost dezvoltat pe baza unui stil de pictură de la finalul secolului XIX şi începutul secolului XX, pointlism. „Lapo Elkann este un pionier în conectarea unor discipline precum modă, automobile şi design. În calitate de designer, am considerat această abordare atotcuprinzătoare ca fiind foarte interesantă”, declară Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design. „Cu BMW i am reuşit să depăşim restricţiile anterioare în ceea ce priveşte designul auto prin utilizarea unor materiale complet noi. Aşa că expresivitatea avangardistă a Garage Italia CrossFade Edition este în deplină concordanţă cu BMW i3 şi BMW i8.”

P90235864_highRes_bmw-i3-and-bmw-i8-ga

 

În iunie 2016, Garage Italia Customs a prezentat BMW i8 Futurism Edition. Acest automobil a dispus de un concept al suprafeţei caroseriei care a fost inspirat din stilul pointilist din pictură, apărut în Franţa la sfârşit de secol XIX. Designul BMW i8 Futurism Edition, care a fost creat pentru aniversarea unei jumătăţi de secol a BMW Italia, este bazat pe pictura „Lampada ad Arco” a artistului futurist Giacomo Balla. „Dezvoltarea tehnologică şi căutarea continuă pentru inovaţie sunt valori-cheie comune atât pentru Garage Italia Customs, cât şi pentru BMW”, completează Lapo Elkann, preşedinte şi fondator al Garage Italia Customs. „Automobilele BMW i oferă designerilor noştri oportunităţile ideale pentru o explorare artistică a viitorului mobilităţii. Proiectul CrossFade a fost o mare şansă pentru a crea ceva dincolo de ideea tradiţională a vopsirii automobilului, generând efecte uimitoare cu un model geometric unic.”

Designul conceptelor care sunt prezentate la Paris a fost inspirat de combinaţia optică a culorilor, o tehnică deja folosită în pointilismul sfârşitului de secol XIX, un stil de pictură iniţiat în Franţa de artişti precum Georges Seurat sau Paul Signac. Această tehnică de pictură implică crearea unor motive cu ajutorul tuşelor de culoare mici şi distribuite uniform. Deoarece culorile vecine nu sunt mixate, ci doar amestecate în percepţia privitorului, se creează o strălucire deosebit de intensă.

Pe suprafaţa caroseriei BMW i8 Garage Italia CrossFade, tranziţia de culoare definite cu acurateţe între Protonic Blue metalizat şi Protonic Dark Silver metalizat sunt utilizate pentru a sublinia intens contururile liniilor şi suprafeţelor. Mai mult, tuşeşe de vopsea aplicate sunt triunghiulare, ceea ce duce la un plus de dinamism. S-a utilizat un proces complex de vopsire, în care culoarea Protonic Blue metalizat a automobilului a fost acoperită iniţial cu o peliculă şablon. În acest fel, a fost posibil ca modelul geometric dorit să fie crea cu o precizie foarte mare atunci când al doilea strat de vopsea, Protonic Dark Silver metalizat, a fost aplicat. Mai mult, interiorul urmează designul exterior al BMW i8 Garage Italia CrossFade cu o tranziţie lină de la culoarea argintiu închis a părţii frontale la albastrul pur al spatelui, imprimat pe ţesătura Alcantara care acum acoperă tunelul central, panourile laterale şi tapiţeria plafonului. Structura suprafeţei interiorului şi a scaunelor în piele Foglizzo, Protonic Blue şi Alcantara perforată este accentuată în mod eficient de culorile contrastante.

P90235874_highRes_bmw-i8-garage-italia

 

În cazul BMW i3 Garage Italia CrossFade, tranziţia culorii se face pe direcţie verticală. Nivelul de albastru scade pe măsură ce se urcă pentru a fuziona cu nuanţa de negru a acoperişului şi a capotei. Tranziţia lină este creată printr-o folie transparentă cu tuşe circulare de culoare imprimate. Designul de culoare distinctiv se regăseşte şi în interior, unde suprafeţele textile de înaltă calitate şi Alcantara accentuează suplimentar caracterul premium al automobilului. Culoarea de bază în fiecare caz este Protonic Blue, care acum este disponibilă opţional şi pentru BMW i3 şi exclusiv în combinaţie cu bateria de înaltă tensiune cu capacitatea de 94 Ah.

Despre BMW i BMW i este o marcă a BMW Group şi se remarcă prin serviciile de mobilitate conectată, conceptele vizionare de automobile şi o nouă înţelegere a conceptului premium, care sunt puternic definite prin dezvoltare durabilă. BMW i este prezent în 52 de ţări prin modelele BMW i3 (automobil electric pentru regiunile metropolitane), BMW i8 (automobil sport hybrid plug-in) şi BMW iPerformance (toate automobilele BMW hybrid plug-in). Alte domenii de activitate asociate cu BMW i sunt DriveNow (CarSharing), ReachNow (CarSharing 2.0), ChargeNow (acces mai uşor la cea mai mare reţea de puncte de încărcare din lume), ParkNow (găsirea, rezervarea şi plata facilă a locurilor de parcare), fondul de investiţii BMW i Ventures (investiţii în companii start-up, cu accent pe mobilitatea urbană) şi Centrul de Competenţă pentru Mobilitate Urbană BMW i (consiliere pentru oraşe).

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account