BMW M4 DTM – imagini surprinse de o cameră cu spectru infraroșu

Temperaturile joacă un rol extrem de important în motorsport. Fie că vorbim despre temperatura asfaltului, despre cea a motorului, a frânelor sau a pneurilor, toți acești factori trebuie luați în considerare pentru a obține maximum de performanță de la o mașină de curse. Iar această teorie se aplică și în cazul inginerilor BMW care lucrează la pregătirea unui BMW M4 DTM pentru cursă. În consecință, este extrem de important pentru ei să știe exact la ce temperaturi ajunge fiecare zonă a mașinii și cum se comportă aceasta în diferite situații.

Imaginile surprinse de o cameră care filmează în spectrul infraroșu sunt ideale pentru a putea monitoriza chiar și zonele ascunse de caroserie, așa că BMW Motorsport recurge deseori la această metodă de supraveghere. Iar acum, grație imaginilor publicate de bavarezi, am și noi ocazia să observăm toți acești parametri. Materialele surprinse atât la boxe, cât și în timpul unui pit stop ilustrează clar temperaturile la care ajung anumite componente. De exemplu, frânele din carbon ating 800 de grade Celsius. Mulțumită huselor termale, anvelopele pot fi montate având deja o temperatură de 80-100 grade Celsius în timpul unui pit stop. Un alt detaliu extrem de interesant este temperatura din habitaclu, pe care este obligat să o suporte un pilot DTM în timpul cursei: 60 de grade Celsius.

bmw-m4-dtm-infrared-750x500

„Pot confirma din experiența personală că temperaturile care pot fi înregistrate în cockpitului unui BMW M4 DTM pot atinge valori foarte ridicate, așa că piloții trebuie să aibă o super-rezistență la acest capitol” a declarat Timo Glock, pilot în cadrul BMW Team MTEK. „Sunt fascinat de cât de bine surprind aceste imagini căldura generată de mașinile noastre. Din păcate, fanii prezenți în tribune nu au posibilitatea de a observa ce se întâmplă dincolo de caroseria unui BMW M4 DTM. În consecință, sunt sigur că vor aprecia foarte mult aceste imagini”.

Imaginile surprinse de camerele termale pot fi admirate în cadrul unei platforme web speciale, publicate pe site-ul www.bmw-motorsport.com. Acolo, noul model DTM este prezentat în detaliu sub capitolele Motor, Cockpit, Temperaturi, Aerodinamică. Tehnologii pentru reducerea masei și Design.

[sursa: bmwblog.com]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account