Restrictii de viteza pe Autobahn?

Una din cele mai mari bucurii la calatoria cu masina prin Germania este oportunitatea de a profita de autostrada lor aproape fara limita de viteza, celebra autobahn. Orice fan entuziast viseaza sa mearga cu BMW-ul pe Autobahn si sa-i testeze limitele. Doar ca in ultimii ani, guvernul german a inceput sa impuna mai multe reguli, astfel ca acum exista o multitudine de zone cu limitari de viteza, in jurul oraselor importante.

Un raport recent publicat de Bloomberg confirma ca ne asteapta vremuri si mai grele. Partidul Verde a castigat alegerile regionale luna trecuta in statul Baden-Wuerttemberg si unul din punctele de pe platforma lor se refera la stabilirea unei limite de 120km/h pe Autobahn in Baden-Wuerttember, adica mai putin de jumatate din viteza maxima a unui model Porsche lansat recent.

La acest moment, pe circa 65% din autostrazile statului se circula fara limita de viteza.

Autobahn noaptea – Fotohamster

Initiativa nu are nicio legatura cu siguranta pe sosele, ci mai degraba cu… miscarea verde. Bloomberg il citeaza pe Winfried Kretschmann, presedintele partidului si viitorul premier al statului, care declara ca traficul rutier contribuie cu 30% la emisiile de CO2 din Baden-Wuettemberg. O cifra mare, dupa parerea sa.

Interesant este faptul ca atat Porsche cat si Mercedes-Benz isi au sediile in acest stat, si ambele companii sunt cunoscute pentru masinile lor sportive si de mare viteza.

[Sursa: Bloomberg via InsideLine ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account