BMW Megacity va crea 600 locuri de munca in Germania

BMW-Megacity-Vehicle-MCV-Project-i

Potrivit revistei germane Auto Bild, viitorul vehicul BMW Megacity va crea in circa 600 locuri noi de munca in Germania. MCV, prescurtarea de la Megacity Vehicle, va fi lansat in 2013 si face parte din programul Project i.

Componentele din fibra de carbon sunt prefabricate la noua uzina din Moses Lake, SUA, si vor fi utilizate exclusiv pentru vehiculul Megacity, dar tratamentul va fi finaliat in Wackersdorf, Bavaria. Masinile vor fi asamblate la Leipzig.

La uzina de la Leipzig, BMW va dezvolta un centru de competenta pentru vehiculele mici si pentru masinile electrice. Pentru productia vehiculului Megacity, vor fi necesare noi linii de productie. Uzina din Leipzig a fost proiectata initial pentru a suporta extineri de capacitate, si prin urmare exista suficient spatiu pentru a integra proiectele noi.

Cunostintele si abilitatile dobandite pe parcursul productiei vehiculelor din fibra de carbon ar putea genera venituri suplimentare la o data ulterioara, deoarece BMW intentioneaza la un moment dat sa vanda fibra de carbon si altor constructori. Potrivit oficialilor BMW, „va fi cea mai eficienta uzina de fibra de carbon din lume si va utilizaa tehnologii de varf” si „va juca un rol revolutionar in constructia autovehiculelor usoare”.

Bateriile pentru vehiculele electrice sunt dezvoltate in prezent in Munchen, dar productia acestora se va muta in locatia unde sunt asamblate vehiculele. Acest lucru ar duce la crearea de locuri de munca suplimentare in Lepzig, unde BMW este deja cel mai important angajator din zona.

[Sursa: Auto Bild via BimmerToday]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account