BMW Motorrad prezintă geaca moto cu airbag

geaca moto cu airbag

Cu toții suntem de acord că mersul pe motocicletă implică anumite riscuri suplimentare față de șofatul clasic, într-o mașină, înconjurat de airbag-uri, multă tablă și la fel de multe sisteme electronice de asistență care fac tot posibilul care să împiedice un accident. Prin urmare, era doar o chestiune de timp până când un producător important avea să prezinte o geaca moto cu airbag.

La scurt timp după prezentarea conceptului unei căști moto cu head-up display, BMW Motorrad vine cu o nouă invenție care, de data aceasta, chiar va ajunge în „magazine”, începând cu luna octombrie a acestui an. Geaca moto cu airbag prezentată de BMW Motorrad este dezvoltată împreună cu cei de la Alpinestars și își propune să ofere un grad suplimentar de siguranță atât pentru pilot, cât și pentru pasager. Deși sună destul de complicată, geaca moto cu airbag are principii de funcționare destul de simple, cu efecte ce pot avea un impact extrem de important pentru protecția motocicliștilor care o îmbracă.

geaca moto cu airbag

Geaca moto cu airbag prezentată de BMW Motorrad preia sistemul de funcționare dezvoltat de Alpinestars Tech-Air și funcționează fără ca geacă în sine să fie conectată prin intermediul senzorilor cu motocicleta. Algoritmul pentru declanșarea airbag-ului este unul destul de sofisticat și foarte precis, bazându-se pe date precise înainte de a se „umfla”. Geaca moto cu airbag BMW Motorrad Street Air Dry by Alpinestars – după numele complet – integrează vesta deja dezvoltată de Alpinestars și, în cazul în care un accident iminent este detectat declanșează airbag-ul în sub 25 de milisecunde, oferind astfel un nivel ridicat de protecție, înainte ca primul impact să aibă deja loc. Oferind protecție în zona rinichilor, a umerilor și a pieptului, geaca moto cu airbag are o serie de senzori apropiați de corupul pilotului și/sau a pasagerului, neavând nevoie de un trigger wireless conectat cu alți senzori montați pe motocicletă.

geaca moto cu airbag

Conform celor de la BMW Motorrad, geaca moto cu airbag este doar unul dintr-o serie de noi produse menite să sporească nivelul de protecție al motocicliștilor și are marele avantaj că poate fi utilizată atât on-road, cât și off-road, fără a fi nevoit să oprești pentru a modifica setări ale senzorilor. Nouă asta ni se pare o invenție ce poate revoluțion siguranța celor aflați pe motocicletă și sperăm să primim cât mai multe astfel de produse inovatoare.

Citește și cele mai noi informații despre cel mai nou scuter electric prezentat de BMW Motorrad:

BMW C Evolution

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account