BMW nu abandonează dieselul

Motorina, bat-o vina, unora le place, altora le displace. Arde greu, dar e murdară, când e scumpă, când de la țară.  

Șeful BMW, Harald  Kruger, sau leșinatul cum îl apostrofează unii în urma incidentului de la Frankfurt, se arată în continuare un mare susținător al dieselului, conform unui discurs ținut în fața acționarilor și a presei. Cu siguranță că unele neliniști au început să apară în cadrul grupului odată cu scandalul Dieselgate însă  Kruger a afirmat că motoarele diesel sunt unele dintre cele mai curate și nepoluante motoare din industrie fără de care nu s-ar fi încadrat în limitele de poluare impuse în Europa. Totodată, nu a observat o atitudine a clienților care să sugereze o îndepărtare față de acestea.

Kruger a vorbit și despre necesitatea unor reglementări comune pentru toate zonele lumii, lucru care ar permite întocmirea unui plan de dezvoltare și de investiții mai stabil. Motoarele diesel Efficient Dynamics sunt unele dintre cele mai reușite motoare de pe piață, iar apetitul clienților pentru dieseluri economice ori pentru cele puternice nu face decât să alimenteze interesul mărcii pentru viitorul lor. Posibil ca în următorii ani, odată cu hibiridizare, hidrogenizarea, electrificarea sau ce drăcovenie ar urma să schimbe cursul mobilității, să asistăm la o scădere a interesului acordat motoarelor diesel, dar deocamdată rămân printre motoarele favorite ale consumatorilor europeni și încep să câștige teren și în SUA.

Sursa – BMW Blog

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account