BMW i3: bancomat, mașină de poliție, ambulanță sau mașină de pompieri

BMW i3

BMW i3 a fost transformat pe rând în bacomat mobil, mașină de poliție și vehicul de intervenție pentru situațiile medicale de urgență, dar și pentru pompieri. Încă nu ne dăm seama cât de util e un BMW i3 pe post de mașină de pompieri sau ambulanță, dar un lucru e cert: mobilitatea electrică își spune cuvântul, iar autorități din Bavaria, Milano, Los Angeles sau Londra au optat pentru a avea un BMW i3 în flota de vehicule speciale.

BMW i3 se bucură de o platformă care a fost special concepută pentru vehiculele electrice și de tip plug-in hybrid, iar principalele elemente sunt plasticul ranforsat cu fibră de carbon împreună cu șasiul din aluminiu, alături cu elementele tot din aluminiu ale sistemului de suspensie. Aceast tip de construcție, permite apariției unei mașini electrice cu o lungime de patru metri, un interior extrem de spațios raportat la dimensiuni, dar și o rază de bracare foarte bună. Poziția ceva mai înaltă la volan și vizibilitatea foarte bună datorată suprafețelor vitrate foarte mari, îl transformă pe BMW i3 în mașina perfectă pentru mediul urban. Cu un motor electric ce dezvoltă 125 kW (170 CP), BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde, are o autonomie maximă de 160 de kilometri și consumă 12.9 kWh/100 km.

P90203783_highRes

Pe de altă parte, BMW are o experiență ce depășește 50 de ani în proiectarea vehiculelor speciale și de intervenție, iar bavarezii sunt singurul producător din lume care poate oferi servicii „personalizate” în cazul mașinilor de poliției și intervenție medicală de urgență sau pompieri. Un sistem de lumini special creat, atât în față, cât și în spate și un sistem de sunet bine dotat se asigură că ceilalți participanți la trafic sunt atenționați din timp că un BMW i3 se află într-o misiune de intervenție. În plus, există o preechipare pentru sistemele de comunicații ale diveritelor divizii de intervenție. Mai mult, conectivitatea și digitalizarea se regăsesc și la bordul modelelor BMW i3 de intervenție, astfel că sistemul ConnectedRescue funcționează pe baza sistemului Connected Drive și asigură comunicarea imediată a unor informații esențiale, precum adresa, motivul intervenției sau datele de contact ale persoanei care solicită intervenția. Sistemul de navigație al mașinii este conectat și el la sistemul ConnectedRescue, prin urmare, datele de navigație sunt automat introduse în sistemul de navigație, economisind astfel timp prețios.

P90203788_highRes

O altă idee mai puțin obișnuită este cea de a transforma un BMW i3 într-un bancomat mobil. Ideea aparține băncii poloneze Idea Bank, Patronii de magazine din Varșovia pot solicita, prin intermediul unui aplicații, ca un BMW i3 să vină la sediul lor pentru a putea a-și putea depozita veniturile zilnice într-un mod sigur, la îndemână și convenabil.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account