BMW va economisi miliarde de euro pana in 2012, cu ajutorul Mercedes-Benz

bmw-mercedes-benz

BMW si Mercedes-Benz… un parteneriat interesant pe care multi dintre noi nu-l vedeau posibil acum cativa ani. Intr-o discutie cu Bloomberg, BMW a anuntat ca este pe cale sa isi indeplineasca – si chiar sa-si depaseasca obiectivul de a reduce cheltuielile cu componente cu 4 miliarde de Euro pana in 2012, fapt datorat in parte unui parteneriat cu vechiul sau concurent din Stuttgart, Mercedes-Benz.

“Putem afirma ca din perspectiva actuala vom atinge cu usurinta obiectivul de a economisi 4 miliarde Euro, si chiar il vom depasi in mod semnificativ”, a declarat Herbert Diess, membrul Consiliului de administratie responsabil cu reducerea costurilor.

Acum cateva zile, BMW a anuntat un venit net aferent primului trimestru de 471 milioane USD, depasind castigurile asteptate de doar 340 milioane USD. Aceste profituri reprezinta o crestere de 196 milioane USD comparativ cu acelasi trimestru al anului 2009.

Cresterea profiturilor s-a datorat in mare parte vanzarilor importante de unitati ale noii Seria 7, o masina foarte profitabila conform oficialilor BMW. O parte importanta a economiei de costuri a fost datorata parteneriatului de succes cu Mercedes-Benz.

Cei doi constructori rivali de masini de lux lucreaza impreuna pentru a reduce din costuri, si acordurile intre BMW si Mercedes s-au concretizat in noi proiecte pe parcursul ultimelor luni, care vor ajuta fiecare din cele doua companii sa reduca cheltuielile cu cca. 100 milioane euro pe an pana in 2012.

In trecut, Mercedes-Benz si BMW au mai discutat de multe ori parteneriate si planuri posibile, in vederea colaborarii pe parte de cercetare si productie, pentru a putea reduce din costuri in perioada crizei financiare. Cele doua companii deja dezvolta impreuna unitati hibride si deruleaza la comun achizitii de componente.

[Sursa: LeftLaneNews ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account