BMW va vinde motoare diesel catre Toyota

BMW devine incet-incet furnizor de motoare pentru alti constructori. Deja am auzit de acorduri de acest gen intre BMW si SAAB, PSA Group iar mai recent si cu General Motors. Iata ca acum un raport al publicatiei Nikkey Business Daily mentioneaza discutii recente intre BMW si constructorul japonez Toyota.

Potrivit articolului, cele doua companii ar putea utiliza in comun tehnologii eficiente, iar acordul ar debuta cu adoptarea de catre Toyota a motoarelor diesel BMW,in cazul unui viitor model european. Motorul in cauza este cel BMW de 2.0 litri diesel.

Beneficiind de tehnologia motoarelor diesel la nivel local, european, Toyota isi va reduce astfel costurile, cat si taxele de dezvoltare care ar putea ajuta compania sa recastige cota de piata in segmentul compact. In schimb, se spune ca Toyota este dispusa sa imprumute tehnologiile sale hibride catre BMW, intr-o colaborare similara celei dintre BMW si grupul francez PSA.

Nu se cunosc detalii despre cadrul de timp in care se va desfasura acordul, si nici detaliile care tin de o tranzactie atat de complexa.

Cea de-a treia generatie de motoare diesel twin-turbo de 2.0 litri echipeaza motorizarile BMW 18d, 20d si 23d, si se regaseste si sub capota mai multor modele MINI. Cea mai mare putere dezvoltata de acest motor este de 204 CP si 400 Nm.

[Sursa: Nikkei Business Daily via CarAdvice ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account