Vision Future Luxury Concept anunță viitorul BMW Seria 7

Prezentat astăzi în cadrul Salonului Auto de la Beijing, BMW Vision Future Luxury Concept este un studiu care prefigurează direcția în care vor evolua viitoarea generație a navei amiral bavareze.

Până recent, au circulat zvonuri conform cărora, BMW ar urmări dezvoltarea unei noi clase de modele super-luxoase, mai exclusiviste decât actuala Serie 7. Ei bine, oficialii BMW au pus capăt oricăror speculații astăzi la Beijing. Vision Future Luxury Concept nu va ajunge în producție sub numele de Seria 9, ci va fi un punct de pornire pentru dezvoltarea noii Serii 7.

BMW_Luxury_Vision_26

Designul exterior futuristic face trimiteri clare către studiul Gran Lusso V12 Coupe desenat de Pininfarina și prezentat anul trecut în cadrul  Concorso d’Eleganza Villa d’Este, având un posterior bombat, care se îmbină armonios cu liniile descendente ale plafonului. Partea frontală este dominată de capota extrem de lungă – care cel mai probabil oferă suficient loc pentru ca un V12 să fie amplasat în spatele punții anterioare – și de imensa grilă dublă a radiatorului, care lasă tot mai puțin loc pentru farurile cu tehnologie LASER. Dintre celelalte detalii ale exteriorului, merită enumerate deflectoarele din fibră de carbon, inserțiile cromate care marchează extremitățile, blocurile optice posterioare cu diode OLED și o baghetă de carbon care face trimitere la șasiul realizat în mare parte din acest material.

BMW_Luxury_Vision_27

Cât despre interior, acesta se rupe de orice alte realizări din trecut, etalând un design care îți taie răsuflarea, pus în operă utilizând cantități ample de lemn, piele și fibră de carbon. Șoferul este înconjurat de un instrumentar de bord curbat – soluție necesară pentru o vizibilitate optimă, date fiind dimensiunile acestuia – format din trei ecrane cu tehnologie 3D. Deși rulează o interfață comună, cele trei display-uri au funcții separate: cel din stânga afișează informații despre mașină, cel din mijloc poate fi programat să afișeze informații precum viteza de deplasare, turația motorului și „context-adaptive supplementary data” atunci când e cazul. Nu în ultimul rând, cel din dreapta are rol de centrală multimedia, delectându-i pe ceilalți pasageri.

BMW_Luxury_Vision_47

Un alt sistem extrem de impresionant prefigurat de Vision Future Luxury Concept este un head-up display cu contact analog, care proiectează informațiile direct în campul vizual al șoferului,  indiferent de distanța și direcția către care privește acesta. În consecință, clădirile, semnele de circulație, sau eventualele pericole sunt puse în evidență mult mai bine, BMW Vision Head Up Display direcționând atenția șoferului către orice este important într-un anumit moment.

BMW_Luxury_Vision_46

Accesul către locurile posterioare se face printr-o pereche de uși cu deschidere „suicide-style” – adică au balamalele pe montantul C. Odată ajunși înăuntru, cei doi ocupanți au parte de scaune individuale conturate pentru a oferi un confort impecabil și de măsuțe sau tablete multimedia rabatabile, care le permite acestora să acceseze absolut orice, „ de la informații legate de călătorie – cum ar fi viteza de deplasare sau durata până la destinație – până la informații privind cele mai bune servicii de concierge”. Desigur, nu lipsește accesul către serviciile de divertisment online, incluzând aici materiale video, audio sau jocuri.

BMW_Luxury_Vision_32

O altă premieră este modul în care este modelat interiorul lui BMW Vision Future Luxury Concept. Astfel, tehnologia „subtractive modeling” presupune utilizarea a numai patru  straturi de material pentru fiecare ansamblu, cel de la bază având rol structural, după care este aplicat unul care are rol funcțional. Peste cele două este aplicat încă un strat din aluminiu cu rol structural, oferind astfel o soluție sandwich extrem de robustă. Peste toate acestea este aplicat un strat din lemn sau piele, după caz, care îi conferă interiorului o ambianţă caldă, plăcută, confortabilă. Bavarezii nu au dat cifre exacte, dar au precizat că acest procedeu duce la scăderi notabile ale masei.

BMW_Luxury_Vision_49

Pentru a avea o atmosferă cât mai aerisită în interior, cu o vizibilitate perimetrală excelentă, Vision Future Luxury Concept are montanții B foarte compacți, grație realizării acestora din fibră de carbon. Pentru a compensa rigiditatea structurală, până și spătarele scaunelor au rol activ în preluarea eforturilor caroseriei.

BMW_Luxury_Vision_42

Conform lui Adrian van Hooydonk, vice președinte al departamentului de design BMW, „Folosim concepte vizionare precum BMW Vision Future Luxury pentru a arăta direcția în care vom evolua aceste segmente în viitor, conferindu-ne totodată multă inspirație și motivație pentru alte proiecte”. Așadar, zarurile au cam fost aruncate, iar designul acestui studiu va influența puternic viitoarele modele de lux ale mărcii. Și, până la urmă, cui nu i-ar plăcea un Seria 7 care să arate astfel?

Galerie FOTO:

[Sursa: BMW]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account