BMW Z Vision Concept – Z10 ED – Masina sport eco

BMW Z Vision – este un concept despre care am mentionat prima data in Decembrie anul trecut. Conceptul BMW Z Vision sau Z10 cum cei de la Autocar l-au numit, este un roadster cu doua locuri, de dimensiuni mici, dar mai modern decat BMW Z8.

bmw-z10-ed

Este dezvoltat pe o platforma compacta de Seria 1, si este un exemplu foarte bun al Efficient Dynamics purtand sigla eDrive. In ceea ce priveste designul, in decembrie am aflat ca farurile sunt pozitionate in coltul fiecarei aripi fata si ca grila fata va fi mai mare decat la modelele actuale, dar redusa in dimensiuni  comparat cu cea de la Conceptul CS.

Masina nu are un parbriz clasic ci unul tipic roadsterelor, iar interiorul este dezvoltat ca si o cabina dubla cu locuri individuale in care aluminiul de pe bord va face o separare intre pasager si sofer.

Azi Scott de la GCZ, ne-a spus ca BMW nu s-a decis inca daca conceptul Z-Vision va fi dezvoltat ca un supercar, ca o masina mai luxoasa decat Seria 7 sau o masina supersport mai mare ca Seria 1.

Cei de la Autocar vin cu alte informatii in care discuta despre Z-Vision ca fiind urmatorul Z10. Ei cred ca BMW Z10 ED va fi fabricat intr-o editie limitata si vandut cu aproximativ 80.000 de lire.

Din declaratiile lor, BMW inca exploreaza optiunile de motorizare care vor fi folosite pentru supercarul „verde”, unul dintre ele este un nou sase in linie turbo de 400 de cai putere ce va fi cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj si 7 trepte.

Z Vision Concept sau Z10, un model ce va beneficia de Efficient Dynamics, va ingloba tehnologii precum functia stop-start si un sistem de recuperarea energiei la franare, modificat pentru a stoca energia in baterii cu litiu-ion. Putem deci sa vorbim despre un supercar hibrid de la BMW.

Conceptul va fi prezentat de catre BMW la Salonul Auto de la Frankfurt sau la cel de la Tokyo.

[Sursa: Autocar ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account