Când poliția știe ce vrea…

Pentru prima dată, poliţia din landul Renania de Nord-Westfalia va avea în dotare automobile de intervenţie din oferta BMW Group, unde compania are o experienţă deosebit de bogată la nivel internaţional. Pe parcursul următorilor trei ani, BMW Group va livra departamentelor de poliţie din landul menţionat un total de 1.800 BMW 318d Touring, 130 BMW 520d Touring, precum şi 121 de motociclete BMW R 1200 RT. În cadrul unei festivităţi ce avut loc în Rheinpark Bilk din Düsseldorf, Alexander Thorwirth, directorul de vânzări pentru clienţi direcţi şi speciali al BMW Germania, a înmânat ministrului de interne al landului Renania de Nord-Westfalia primele 12 BMW Seria 3 Touring.

Decizia pe care Oficiul de Stat pentru Servicii Centrale de Poliţie a luat-o la finalul lunii mai 2015 a reprezentat un mare succes pentru BMW Group. Dotarea în premieră a poliţiei din Renania de Nord-Westfalia cu automobile ale BMW Group subliniază atractivitatea ofertei de produse a concernului, care stabileşte noi standarde în ceea ce priveşte funcţionalitatea, durabilitatea şi service-ul. În plus, BMW Group poate apela la deceniile de experienţă în echiparea automobilelor de intervenţie pentru poliţie, astfel încât ofiţerii aflaţi în misiune să beneficieze de cele mai bune echipamente disponibile. De asemenea, volumul comenzii – peste 2.000 de automobile – înseamnă, pentru BMW Group, o recunoaştere a ofertei sale.  „BMW Group este un partener de încredere pentru autorităţi şi serviciile de urgenţă din Germania şi de pretutindeni. Ne bucurăm că automobilele noastre speciale şi cunoştinţele noastre vor fi disponibile în viitor şi pentru poliţia din Renania de Nord-Westfalia”, a declarat Alexander Thorwirth, director de vânzări pentru clienţi direcţi şi speciali al BMW Germania, la ceremonia de predare de la Düsseldorf. Ministrul Ralf Jäger a preluat pe loc prima cheie a maşinilor pentru ofiţerii de poliţie. „Noile modele BMW pentru poliţia landului îndeplinesc cerinţele tehnice înalte pentru utilizare cotidiană şi oferă un nivel ridicat de siguranţă”, a spus Ralf Jäger.

P90204028_highRes

BMW Seria 3 Touring , precum şi BMW Seria 5 Touring excelează prin spaţiul interior generos, prin funcţionalitate şi variabilitate, precum şi echiparea standard practică care este potrivită pentru utilizarea ca automobil de intervenţie de către poliţie. În plus faţă de echiparea cu semnal luminos pe acoperiş, dar şi balize LED integrate în hayon, motoarele puternice (110 kW/150 CP la BMW 318d, respectiv 140 kW/190 CP la BMW 520d Touring) garantează performanţe dinamice, dar şi o eficienţă ridicată. Automobilele sunt decorate în culoarea albastră şi cu benzi galben fluorescent, designul specific poliţiei. În special, noul concept de construcţie a portbagajului cu elemente din aluminiu ultrauşor face posibilă nu doar stocarea eficientă a echipamentelor existente, ci şi o protecţie optimă a pasagerilor – mai ales în cazul unui eventual impact din spate, prin proprietăţile îmbunătăţite de deformare a construcţiilor speciale. Opţional există posibilitatea conectării inteligente cu sistemele de asistenţă a conducătorului şi cu serviciile de mobilitate. Astfel, la automobilele BMW de intervenţie, sistemul de semnalizare se poate controla prin sistemul de operare BMW iDrive, aflat în echiparea standard. Prin intermediul sistemului ConnectedRescue din portofoliul BMW Connected Drive, automobilul oferă, opţional, posibilitatea de a transmite, clar şi intuitiv, toate informaţiile importante – precum adresa, motivul utilizării şi persoana de contact – de la dispecerat către automobil. În funcţie de software-ul utilizat în centrul de control, se pot transmite, la nevoie, coordonatele exacte ale locului de utilizare. Din centrul de operaţiuni se pot selecta până la 100 de automobile şi pot transmite informaţii în mod individual sau mai multe în acelaşi timp. Astfel, sistemul evită erori de transmisie şi deplasări inutile şi se asigură că serviciile de urgenţă ajung rapid la faţa locului.

P90204029_highRes

BMW R 1200 RT poate fi adaptat flexibil cerinţelor specifice şi, datorită motorului boxer cu doi cilindri, cu răcire cu aer/apă şi o putere de 92 kW/125 CP, oferă în orice condiţii un nivel ridicat al dinamicii, precum şi caracteristici exemplare de siguranţă. În modurile „Rain” şi „Road”, motocicleta poate fi adaptată la diferitele condiţii de drum. În echiparea standard se regăsesc atât ABS Intergral, cât şi controlul automat al stabilităţii (ASC). Bordul multifuncţional, cu display TFT color mare, permite reprezentarea optimă a informaţiilor importante. Operarea radioului digital se realizează prin multicontrolerul din partea stângă a ghidonului. Împreună cu antena radio modernă, care asigură cea mai bună calitatea a emisiei-recepţiei, sistemul oferă o conectare optimă între conducător şi dispecerat – de asemenea, asigură o manevrare sigură a motocicletei şi astfel garantează siguranţa pilotului. Pilotul beneficiază de o protecţie excelentă – împotriva vântului şi a intemperiilor vremii – datorită carenei sofisticate, cu parbriz reglabil electric, dar şi ergonomiei deosebite – datorită acestor aspecte, BMW R 1200 RT este o motocicletă ideală pentru intervenţie. Pe lângă designul alb-albastru specific poliţiei, cele mai noi balize LED şi semnale de avarie – dispuse în faţă şi în spate – permit ca motocicleta să fie observată atunci când este utilizată în traficul rutier.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account