O nouă generaţie, un nou program de pregătire: legendara BMW Junior Team revine în 2020 alături de Jochen Neerpasch

Legendara BMW Junior Team revine după mai bine de 40 de ani. Eddie Cheever (SUA), Manfred Winkelhock (Germania) şi Marc Surer (Elveţia) au creat senzaţie în lumea motorsportului în 1977, iar 2020 va aduce o nouă generaţie de talente promiţătoare ce va concurs sub numele BMW Junior Team. Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) vor parcurge un program global de pregătire intensivă, conceput să acopere două sezoane, care va stabili noi standarde în promovarea tinerilor piloţi talentaţi. Unul dintre mentorii lor va fi omul care a fondat prima echipă BMW Junior în 1977: Jochen Neerpasch.

BMW Junior Team şi-a început programul de pregătire la 9 ianuarie, când echipa se va muta într-un apartament comun în apropiere de Formula Medicine din Viareggio (Italia), unde îi aşteaptă o pregătire de mai multe săptămâni. Aici, accentul va fi pe pregătirea fizică şi mentală ca elemente fundamentale de antrenament pentru sezonul competiţional. Un alt punct de dezvoltare al programului este conceptul de echipă. Pentru a consolida acest aspect, odată ce se va termina tabăra, juniorii se vor muta într-un apartament comun de lângă Nürburgring (Germania), care va deveni punctul central al pregătirii lor ca piloţi de curse. La volanul diferitelor modele BMW de curse – de la noul BMW M2 CS Racing, trecând pe la BMW M4 GT4, până la BMW M6 GT3 -, BMW Junior Team va concura întregul sezon la campionatului de anduranţă de pe Nürburgring, precum şi în cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Pe lângă angajamentele competiţionale vor exista şi numeroase alte elemente de pregătire. Sim racing va juca un rol important, aşa cum vor avea de învăţat despre operaţiuni dincolo de circuit, de exemplu, la BMW M GmbH şi în alte domenii diferite din cadrul BMW Group.

BMW Junior Drivers, BMW Classic Group, Muenchen. 12.12.2019
©Martin Hangen/hangenfoto

„Aş dori să le spun bun venit în familia BMW lui Dan Harper, Max Hesse şi Neil Verhagen ca membri ai noii generaţii a BMW Junior Team”, a declarat directorul BMW Group Motorsport, Jens Marquardt. „Renaşterea legendarei BMW Junior Team după mai bine de 40 de ani este ceva foarte special pentru noi, aici la BMW Motorsport, mai ales că am putut să-l cooptăm pe fondatorul BMW Junior Team şi al BMW Motorsport GmbH, Jochen Neerpasch, ca unul dintre mentorii noii generaţii. Aceasta face ca tradiţia şi viitorul să se reunească în ceea ce este configuraţia perfectă din perspectiva noastră. Noii juniori vor fi o echipă adevărată şi vor învăţa multe lucruri – pe circuit şi în afara lui – în cadrul programului nostru global de pregătire intensivă. Conceptul nostru este bazat pe mai mulţi piloni: curse pe Nordschleife de la Nürburgring, sim racing ca zonă nouă, orientată spre viitor, pregătire fizică şi mentală la Formula Medicine, conţinut de pregătire în cadrul BMW Group, dar şi team building prin faptul că locuiesc împreună în apartamente comune. Cu acest concept vast, ducem dezvoltarea juniorilor noştri la un alt nivel.”

Jochen Neerpasch a spus: „Când am fondat prima BMW Junior Team în 1977, la BMW Motorsport eram pionieri în dezvoltarea juniorilor. Pentru prima dată am făcut pregătirea tinerilor piloţi la nivel profesionist. Acum este o adevărată bucurie să fiu implicat din nou în evoluţia unei BMW Junior Team după mai bine de 40 de ani. Ştiu din experienţă că tinerii piloţi învaţă mult mai repede când acţionează ca echipă decât atunci când o fac individual. Bazându-ne pe acest lucru, în colaborare cu cei responsabili la BMW Motorsport, a venit ideea de a reînfiinţa BMW Junior Team. Sunt fascinat la gândul că aceşti trei juniori vor învăţa împreună pe cel mai dificil circuit din lume şi vor primi pregătire în multe alte domenii. Sunt încrezător că toţi trei vor ajunge în cursele profesioniste. Vom face maximum posibil pentru a le oferi baza ideală pentru acest lucru”.

BMW Junior Drivers, BMW Classic Group, Muenchen. 12.12.2019
©Martin Hangen/hangenfoto

Cei trei care vor forma noua BMW Junior Team au acumulat deja experienţă şi primele lor succese în curse. În vârstă de 19 ani, Dan Harper a cucerit titlul în British Carrera Cup în 2019, iar realizările sale l-au făcut să fie nominalizat la prestigioasele Premii Autosport. În vârstă de 18 ani, Max Hesse a sărbătorit câştigarea titlului în 2019 în populara competiţie de turisme TCR Germania. De asemenea, el era candidat la sponsorizare din partea ADAC. Tot în vârstă de 18 ani, Neil Verhagen a ocupat locul al şaselea în clasamentul final al British F3 Championship în 2019 şi a făcut parte din programul Red Bull Junior.

În timpul pregătirii, cei trei vor primi sprijin şi din partea altor mentori, pe lângă Neerpasch. Alături de pilotul oficial BMW Philipp Eng (Austria) şi Dr. Riccardo Ceccarelli (Italia) de la Formula Medicine, pilotul oficial BMW Dirk Adorf (Germania), care a activat ca mentor pentru juniorii BMW Motorsport din 2011, va avea principala responsabilitate pentru a urmări interesele tinerilor talentaţi. „Aştept cu nerăbdare să trec prin programul de doi ani alături de juniori”, a declarat Adorf. „Băieţii sunt deja foarte puternici şi vor fi pregătiţi de noi în toate domeniile oferite de mediul BMW Motorsport şi BMW Group. În plus, vor fi pregătiţi pe cel mai bun circuit din lume. Dacă sunt rapizi acolo, fără îndoială că vor fi la fel oriunde. Sunt foarte familiar cu Nürburgring şi sunt mereu disponibil pentru juniori ca principal consilier. Prin cunoştinţele mele despre circuit, dar şi despre regiune. Când vor locui în apartamentul de acolo, vor avea nevoie de cineva care să le răspundă şi la întrebările standard de zi cu zi. Cred că voi putea să-i ajut să cunoască mulţi oameni şi să se simtă ca acasă.”

Materiale video despre echipa BMW Junior alături de Jochen Neerpasch

Prezentare generală a BMW Junior Team 2020:

Dan Harper (Marea Britanie)

Data naşterii: 8 decembrie 2000

Locul naşterii: Belfast (Marea Britanie)

Carieră: 2019 Locul 1, British Carrera Cup BRDC John Surtees Rising Stars Award 2018 „Debutantul Anului”, British Carrera Cup Dan Harper: „Mă simt onorat că mi s-a permis să fac parte din acest program interesant şi abia aştept următorii doi ani. Sper să pot continua perioada de succese de care m-am bucurat în ultimii ani. Faptul că Neil, Max şi cu mine vom lucra împreună ca echipă nu este ceva obişnuit pentru noi ca piloţi, dar deja ne cunoaştem. Cred că ne vom distra mult şi sper să fim o echipă BMW Junior foarte puternică.”

BMW Junior Drivers ©Martin Hangen/hangenfoto

Max Hesse (GER)

Data naşterii: 23 iulie 2001

Locul naşterii: Wernau (Germania)

Carieră: 2019 Locul 1, TCR Germania Candidat la sponsorizare ADAC 2018 „Debutantul Anului”, TCR Germania Max Hesse: „Cred că vom avea o perioadă bună împreună. Din moment ce suntem trei, ne vom putea motiva reciproc. Cred că este minunat că putem reprezenta culorile unui constructor important precum BMW, iar faptul că pilotăm aceste maşini fantastice pe Nordschleife va fi senzaţional. Abia aştept.”

BMW Junior Drivers ©Martin Hangen/hangenfoto

Neil Verhagen (SUA)

Data naşterii: 18 februarie 2001

Locul naşterii: Mt. Kisco (SUA)

Carieră: 2019 Locul 6, British Formula 3 Championship 2017 Red Bull Junior Team 2016 Locul 1, Campionatul F1600 Neil Verhagen: „Va fi pentru prima dată când voi pilota modele GT şi de turisme. Va fi foarte interesant pentru mine. Sunt sigur că vor învăţa multe în echipă cu Dan şi Max. Abia aştept să ajung pe Nordschleife, în special, pentru că am fost acolo doar în calitate de copilot. Circuitul are prestigiu şi multă istorie – mi-aş dori să pot spune că am pilotat chiar eu pe el, iar după pregătire poate vor spune că am făcut-o bine. Abia aştept şi orele de sim racing pentru că sunt deja activ în domeniu.”

BMW Junior Drivers ©Martin Hangen/hangenfoto

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account