Datorita vanzarilor record, BMW, Audi si Mercedes-Benz isi vor extinde anul acesta capacitatile de productie

Potrivit Bloomberg, BMW, Mercedes si Audi AG, cei mai mari constructori de masini de lux la nivel mondial, isi vor extinde anul acesta fabricile pentru a putea relaxa capacitatile de productie, in urma cererilor record pentru masinile lor.

Audi intentioneaza sa depaseasca BMW si sa devina cel mai mare constructor de masini de lux pana in 2015, si are de gand sa sporeasca productia de masini si SUV-uri peste cele 1.15 milioane unitati produse in 2010.

BMW si Mercedes au planuri asemanatoare legate de productia uzinelor de la Leipzig si respectiv Stuttgart.

“Primii trei se indreapta spre crestere si pe viitor” a declarat Juergen Pieper, analist Bankhaus Metzler din Frankfurt, care recomanda cumpararea de actiuni VW, Daimler si BMW. “Pietele de lux vor continua sa creasca si anul acsta si in 2012. E o necesitate pentru constructori sa ia masuri care sa raspunda acestori nevoi”.

Cresterea vanzarilor de masini este o consecinta directa a expansiunii pietei chineze, care a devenit una din cele mai mari piete auto din lume. SUA raman in continuarea cea mai mare piata auto. Audi intentioneaza sa investeasca 11.6 mld Euro pana in 2015 in fabrici si modele noi. BMW a investit 1.5 mld Euro doar in uzinele sale din Germania din 2009 pana acum, iar Daimler construieste o uzina pentru masini mici in Ungaria, investitie in valoare de 800 mil. Euro.

In timp ce BMW pregateste peste 20 modele noi in urmatorii 5 ani, Audi a declarat ca numai anul acesta va lansa in total 13 modele noi si versiuni imbunatatite ale celor existente.

Audi va investi peste 5 mld Euro la uzinele din Ingolstadt si Neckarsulm, unde va fi construit A6. Audi a mai declarat ca anul acesta vor incepe lucrarile de extindere a fabricii din Gyor, Ungaria, pentru a creste capacitatea de productie la 125.000 masini.

BMW anticipeaza vanzari record si in 2011, de peste 1,5 milioane unitati BMW, MINI si Rolls-Royce. Constructorul bavarez va investi 400 mil. Euro in uzina de la Leipzig, pentru a pregati productia vehiculului MegaCity pana in 2013.

Doar recent BMW a finalizat investitia de 750 mil USD de extindere a fabricii de la Spartanburg, pentru a face loc noului SAV BMW X3. BMW isi mareste si capacitatile de productie din China, India, si Africa de Sud.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account