Detalii si informatii noi despre viitorul BMW Seria 4

Pentru prima oara de la lansarea sa in 1975, familia de modele BMW Seria 3 se va imparti in doua. In scopul de a repozitiona cel mai bine vandut model al gamei, constructorul bavarez va crea o noua denumire de model, si anume Seria 4. In aceasta categorie vor fi incluse versiunile coupe, cabrio si un Gran Coupe, pe care BMW intentioneaza sa le vanda la un pret mai mare decat Seria 3.

O strategie similara este aplicata la acest moment de Audi in cazul modelelor A4 si A5. In acest caz diferenta de bani intre A4 (sedan) si A5 (coupe) este de cateva mii de dolari/euro.

Motorizari

Din punct de vedere tehnic, noul BMW Seria 4, in ciuda numelui diferit, va prelua de la BMW Seria 3 F30 motorizari si pachete de optiuni. Ca si modelele Seria 3 sedan si break, si familia de modele Seria 4 va fi propulsata de motoare cu patru cilindri diesel si pe benzina. Clientii care doresc mai multa putere vor putea sa aleaga motoare de 3.0 litri turbo.

Modelul varf de gama va fi 435i, disponibil in toate cele trei versiuni. Pe viitor s-ar putea sa apara si un model M435i, din gama M Performance Automobiles.

Modelul Gran Coupe foloseste aceeasi platforma extinsa care va fi intalnita si pe viitorul Seria 3 GT. Modelul premium entry-level cu patru usi va beneficia de mai mult spatiu la interior.

Design

Pozele si videoclipurile spion recente indica un model elegant, care va deveni o alternativa viabila la Seria 6 Coupe, cu linii principale pe partile laterale care ii vor sublinia nu doar sportivitatea, ci si infatisarea luxoasa si premium. Se spune ca modelele BMW Seria 4 Coupe si Cabrio se diferentiaza si mai mult de cele din familia Seria 3.

BMW Seria 4 pastreaza stalpul B in vreme ce modelul decapotabil pastreaza plafonul retractabil de tip hardtop, asa cum am vazut la generatia actuala. BMW Seria 4 Coupe va fi oferit in trei linii de echipare: Sports, Modern si Luxury, diferite intre ele la capitolul dotari si optionale.

M-Power si M4

BMW nu a declarat prea multe in legatura cu numele modelelor M3 Coupe si Cabrio, dar tinand cont de informatiile primite de la sursele noastre, compania este destul de hotarata sa utilizeze denumirea de M4. Acest nume chiar va avea sens, tinand cont ca noua familie de modele se va numi Seria 4.

Si modelele M3 si M4 se vor diferentia si mai mult in cadrul familiei lor, cu linii de design distincte care nu vor permite vreo confuzie intre ele si un model Seria 3 sau Seria 4 „normal” sau cu pachet M Sport.

Date de lansare

BMW Seria 4 va fi lansat pe piata vara viitoare ca model de an 2014. BMW M3 Sedan va fi dezvaluit spre sfarsitul anului si nu va fi pus in vanzare pana la inceputul anului 2014. BMW M4 Coupe si Cabrio vor ajunge pe piata in 2015, ca si BMW Seria 4 Gran Coupe.

[Sursa: Automobile Mag]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account