Devizul digital cu clipuri video oferit de BMW asigură transparență în operațiunile de service

Transparența este o garanție a calității. De aceea, BMW oferă opțiunea devizului digital Smart Video Communication prin care clienții service-urilor autorizate BMW primesc un clip video al inspecției tehnice și un formular online în care pot aproba doar operațiunile pe care le consideră necesare.

Pentru că nu putem sta lângă mecanic atunci când face inspecția tehnică a mașinii, trebuie să ne mulțumim cu încrederea că evaluează corect eventualele probleme tehnice. Dacă service-ul ne înștiințează că este nevoit să schimbe 2, 6 sau 10 piese, care inițial nu lăsau de bănuit că sunt afectate, din nou trebuie să avem încredere că a evaluat corect această necesitate. Desigur, asta nu înseamnă că evaluarea este incorectă. Dar poate că nu dorim să schimbăm toate aceste piese sau componente deodată. Poate că dorim să gestionăm costurile, rezumându-ne la intervențiile absolut necesare. Subiectiv sau nu, așa se percepe din punctul de vedere al clientului.

La rândul lor, service-urile au nevoie să fidelizeze clienții cu servicii de calitate. Mai mult de atât, service-urile autorizate trebuie să respecte rigorile impuse de mărcile pe care le reprezintă.

În acest sens întreaga rețea de service-uri autorizate BMW din România este un etalon, prin standardele de calitate elevate și transparența operațiunilor prestate pentru clienți. Iar implementarea devizului digital de către BMW este cel mai concret mod de a oferi transparență reală.

Acest serviciu denumit Smart Video Communication îi oferă clientului nu doar ocazia de a vedea exact ce a descoperit tehnicianul în timpul inspectării automobilului, ci îi permite acestuia să decidă ce intervenții tehnice vor fi efectuate.

Mai exact, atunci când mașina este dusă la service-ul autorizat BMW, clientului i se oferă opțiunea de a alege serviciul de deviz digital. În acest caz, un tehnician specializat va filma un clip explicativ în care descrie fiecare problemă descoperită și fiecare intervenție tehnică recomandată.

Apoi, asistentul de service trimite clientului prin SMS, sau pe e-mail, un link către devizul digital în care este inclus și clipul video. Link-ul poate fi accesat pe telefonul mobil, tabletă, laptop sau PC, și conține un formular în care clientul bifează cu un simplu click operațiunile pe care le consideră necesare la acel moment. Astfel, clientul este informat în timp real despre costul total al operațiunilor pe care le-a selectat. Iar atelierul este notificat automat în legătură cu intervențiile aprobate de client. Așadar, clientul deține controlul asupra costurilor de service, limitându-se la bugetul pe care dorește să îl aloce. Și, datorită accesării devizului inclusiv prin intermediul telefonului mobil, clientul câștigă și timp prețios.

Nu este necesară o vizită suplimentară la service, fiindcă poate gestiona totul de la distanță, chiar dacă se află într-o deplasare sau în timpul unei activități.

Pentru o mai bună înțelegere a felului în care funcționează noul serviciu de deviz digital Smart Video Communication, BMW ne oferă și un clip video demonstrativ, care exemplifică interacțiunea dintre service-ul autorizat BMW și client:

Toate aceste beneficii ale devizului digital Smart Video Communication dezvoltă standardele premium ale serviciilor cu care rețeaua de service-uri autorizate BMW își întâmpină clienții din România. Devizul digital este disponibil în întreaga rețea autorizată BMW.

Un avantaj inclusiv la revânzarea automobilului

Devizul digital și clipul video din cadrul acestuia pot servi posesorilor de modele BMW și în momentul când aceștia decid să vândă automobilul. Practic, clipul video reprezintă o dovadă clară pentru starea tehnică a mașinii.

De altfel, devizul digital este doar unul dintre serviciile prin care BMW garantează și promovează transparența. De exemplu, site-ul www.bmw.ro pune la dispoziția clienților un formular prin care aceștia pot solicita informaţii despre acţiunile tehnice şi de rechemare în service la care este supus modelul BMW pe care îl deţin.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account