Imagini de la Poli Auto Fest 2024, unde BMW Group a avut o prezență extinsă

Poli Auto Fest

Poli Auto Fest a fost găzduit în weekendul 17-19 mai de campusul Politehnica București și a inclus o prezență extinsă a mărcilor și proiectelor BMW Group România. Ediția din Poli Auto Fest din 2024 a inclus şi debutul naţional pentru noul BMW i5 Touring.

„Poli Auto Fest devine un important eveniment în calendarul auto anual în România. Este o platformă de a ne întâlni cu pasionaţi studenţi şi potenţiali clienţi. Dincolo de aceasta, valoarea evenimentului vine din faptul că se extinde mult dincolo de o expoziţi auto, cu prezentări interactive, expoziţii şi prezenţa de cluburi şi comunităţi. Felicităm Universitatea Politehnica din București pentru că au creat în numai câţiva ani un proiect valoros”, Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Poli Auto Fest este o expoziție organizată anual de Politehnica București, împreună cu Facultatea de Transporturi. Iar tema sa principală este dea prezenta atât noile modele și tehnologii din industria auto, cât și viitoarele soluții tehnice, ori proiecte inedite realizată în țară și străinătate. Însă, de fiecare dată a rezervat loc și pentru istoria automobilului, expunând și modele clasice. Pentru toate aceste categorii, BMW Group România a expus la ediția din 2024 modele și proiecte fascinante.

(Credit foto: Dragoș Savu)

BMW i5 Touring a debutat la Poli Auto Fest

Și anul acesta Poli Auto Fest s-a bucurat de participarea unui număr mare de importatori sau dealeri ai mărcilor auto cu renume internațional. Astfel, importanța Poli Auto Fest a sporit în fiecare an în calendarul expozițiilor automobilistice din România. Iar acest statut a fost confirmat în 2024 și de faptul că a găzduit premiera națională a noului BMW i5 Touring. Aceasta este prima variantă cu propulsie pur electrică din istoria modelelor BMW Seria 5 Touring.

La Poli Auto Fest a fost prezent modelul BMW i5 M60 xDrive Touring. Este cea mai puternică versiune din istoria modelului Seria 5 Touring, deoarece produce 601 CP și 820 Nm, având câte un motor electric la ambele punți. Cu ajutorul acestei tracțiuni integrale asigurată de motoarele electrice, i5 M60 xDrive Touring sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde. Rapid este și sistemul de încărcare a bateriei de 81,2 kWh (capacitate netă). Puterea de încărcare este de 205 kW. Iar autonomia electrică este de 445-506 km (WLTP) pentru i5 M60 xDrive Touring. De asemenea, este disponibilă în România și modelul eDrive40 Touring, cu un singur motor electric, CP și autonomie de până la 560 km. CLICK AICI pentru a afla toate detaliile despre noua generație BMW Seria 5, care este oferită și cu motorizări plug-in hybrid și mild hybrid.

În clipul video de mai jos puteți vedea testul nostru cu versiunea sedan a modelului BMW i5 M60 xDrive.

Noile generații MINI Countryman și BMW iX2 au fost prezente la Poli Auto Fest

Vizitatorii Poli Auto Fest au putut descoperi și noile SUV-uri de clasă compactă BMW X2 și MINI Countryman. La eveniment a fost prezent modelul BMW iX2 xDrive30, care dispune de două motoare electrice, amplasate câte unu la fiecare punte. Acest Sports Activity Coupe dezvoltă 313 CP și 494 Nm, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde și are autonomie electrică de 417-449 km (WLTP). În clipul video de mai jos puteți vedea și testul nostru cu acest model.

Personalitatea dinamică definește și noul model MINI Countryman John Cooper Works ALL4 expus la Poli Auto Fest. Motorul său de 2,0 litri, cu patru cilindri, este alimentat cu benzină. Iar cu ajutorul tracțiunii integrale, resursele de 300 CP și 400 Nm sunt transformate în sprintul 0-100 km/h realizat în 5,4 secunde.

Atât noua generație BMW X2, cât și MINI Countryman, au în comun faptul că sunt propuse cu o gamă amplă de motorizări. Sunt disponibile variante pur electrice, mild hybrid cu benzină, dar și diesel.

Totodată, BMW X2 și MINI Countryman beneficiază de a 9-a generație a sistemului de operare pentru infotainment. Printre avantajele aduse de acesta este accesul la magazinul online BMW ConnectedDrive Store, de unde se pot achiziționa sau descărca aplicații diverse (precum Spotify), numeroase jocuri, dar și dotări suplimentare pentru confort, asistarea condusului și ținuta de drum. Funcțiile sistemului infotainment sunt completate și optimizate constant. Astfel sistemul rămâne în pas cu evoluțiile tehnologiilor digitale, mulțumită actualizărilor over-the-air care se fac frecvent în ultimi 5 ani, inclusiv în cazul mașinilor comercializate în România.

Vizitatorii Poli Auto Fest, au putut asista la demonstrații, sau au testat personal funcțiile de infotainment din modelele BMW și MINI.

Racing MIMI, primul MINI de curse electric din istoria mărcii britanice

Proiectul Racing MIMI este 100% dezvoltat în România și reprezintă primul MINI electric de curse din istoria mărcii britanice. Iar în 2023 a marcat o premieră deosebită, obținând victoria în Clasa 2A dedicată mașinilor cu tracțiune față. A fost primul titlu de campion al unei mașini electrice în lupta directă cu automobile care au motor cu ardere internă. Victoria a fost reușită de Racing MIMI avându-l la volan pe pilotul Horia Platona.

Horia Platona a fost prezent la Poli Auto Fest alături de Racing MIMI și a povestit vizitatorilor și studenților experiența inedită atât din postura de pilot, cât și oferind detalii din culisele dezvoltării continue pe care echipa de curse Engage Rancing o aduce MINI-ului electric pentru competiții.

Expoziția de design dedicată transformării BMW din anii 1970

Nu poți privi cu adevărat spre viitor dacă nu îți cunoști trecutul. Iar BMW oferit în cadrul Poli Auto Fest o adevărată călătorie în timp, într-un deceniu care a fost definitoriu pentru conturarea imaginii BMW, așa cum o știm și o apreciem și azi. Mai exact, a fost organizată o expoziție cu schițe de design din anii 1970, când limbajul estetic al gamei BMW a fost redefinit, cu elemente care fac și în prezent inconfundabile modelele mărcii bavareze.

La Poli Auto Fest au fost expuse schițele modelelor BMW realizate de legendarul designer francez Paul Bracq. Iar alături de acestea a fost prezent și modelul istoric BMW 635 CSi, care exemplifică designul conceput în anii 1970 și apoi transpus în formă evoluată și anii 1980.

Această expoziție de design a fost inițial pregătită și prezentată de David Carp, designer BMW Group, în programul oficial Timișoara Capitală Culturală Europeană. Expoziția include povești și schițe de design care nu au fost prezentate până acum publicului.

Dar expoziția de design nu s-a rezumat la autoturismele BMW. Fiindcă la începutul anilor 1970 BMW s-a făcut remarcat și datorită designului avangardist al sediului său din Munchen. Clădirea seamănă cu 4 cilindri de motor alăturați și a fost proiectată de arhitectul austriac Karl Schwanzer.

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account