Mai multe informatii despre BMW Seria 3 Gran Turismo

A trecut ceva timp de cand am postat noutati despre BMW Seria 3 GT, modelul de nisa ce va completa gama viitoarei generatii Seria 3, si in jurul caruia circula atatea zvonuri. Avand nume de cod V3, sau PAC – Progressive Activity Coupe – se asteapta ca 3 GT sa fie construit pe baza Seria 3 cu ampatament marit.

Scott27, care e intotdeauna plin de resurse, are cateva informatii noi in acest sens. BMW vede modelul Seria 3 Gran Turismo ca pe un model cu totul diferit de cinciarul Gran Turismo, ceea ce inseamna ca accentul va fi pus mai mult pe dinamica si performanta, decat pe spatiu si lux. Desi Seria 3 GT va impartasi aceeasi filosofie a cinciarului GT si va avea un design distinct in comparatie cu modelele normale Seria 3, dupa cum se poate vedea si in cazul familiei seria 5 si modelului de nisa 5 GT, trasatura de familie e acolo, dar detaliile sunt diferite.

Potrivit aceleiasi surse, BMW are in plan o versiune Shooting brake (model break cu trei usi) de ceva timp. Ca sa citam sursa, BMW vede modelul Seria 3 Gran Turismo ca pe “alternativa la alternative, o masina constienta de stilul sau, cu o dinamica indrazneata si pe masura infatisarii sale”.

bmw-3er-gt-rendering1

Randare realizata de Autobild

BMW denumeste acest prototip “Progressive Activity Coupe” datorita modului in care coboara plafonul in partea din spate, doar ca in locul unui spatiu vitrat mai mare, ca in cazul modelului break, gasim inca un geam mic triunghiular si o luneta ce infasoara partea din spate. La spate masina este o combinatie de break si Shooting Brake. BMW 3 GT nu va avea flexibilitatea portbagajului cinciarului GT, ci va ramane la portbagajul clasic.

Si acum vine declaratia interesanta, despre care ezitam totusi s-o prezentam ca fiind valabila. Odata cu adaugarea modelului Seria 3 Gran Turismo Shooting Brake in gama, BMW va putea sa ofere inca un concept de nisa sub tutela M Division. Aceleasi surse mentioneaza ca a fost luat in calcul in trecut un BMW M3 break, dar care a fost anulat in ultimul moment. Exista zvonuri potrivit carora BMW chiar a produs prototipuri M3 break si pana acum, pe baza platformelor E30, E36 si E46, dar ca acestea sunt acum blocate ca dezvoltare.

Nu este clar inca daca s-a dat unda verde pentru modelul BMW Seria 3 GT sau daca este inca in faza de concurs de design, in cadrul careia mai multe echipe interne concureaza pentru designul final. Pe masura ce inaintam in 2010, ne asteptam sa apara mai multe detalii si sa aflam mai multe despre strategia viitoare a BMW.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account