Mercedes-Benz X-Class devine primul pick-up „premium”

Întrerupem programul normal, cu o știre care ne interesează din mai multe puncte de vedere. Mercedes-Benz X-Class, primul pick-up din segmentul premium, a fost prezentat oficial sub formă de concept.

Mercedes-Benz X-Class poate părea, cel puțin la prima vedere, o idee nu foarte reușită. Nouă însă ni se pare că acest nou model, ce va fi lansat oficial pe piață la finalul anului 2017, va deschide noi oportunități pentru producătorii auto din segmentul premium, deci inclusiv pentru BMW. Acum ceva vreme glumeam pe tema unui pick-up Mercedes-Benz, însă iată că lucrurile sunt cât se poate de serioase.

Viitorul Mercedes-Benz X-Class este, de fapt, un Nissan Navara îmbrăcat la costum, ce va pune un mai mare pe accent pe confort și care-și dorește să devină o alternativă pentru cei care caută un vehicul recreațional, dar pentru care imaginea este cel puțin la fel de importantă ca mașina în sine. Producția viitorului Mercedes-Benz X-Class va începe în 2017 în fabrica Nissan din Spania, de unde vor ieși modelele destinate piețelor din Europa, Australia și Africa de Sud. Pentru piețe din America Latină, Mercedes-Benz X-Class va fi produs la fabrica Renault din Argentina.

Mercedes-Benz X-Class

În timp ce conceptul Mercedes-Benz X-Class arată spectaculos, dar parcă desprins puțin dintr-o serie animată supra-realistă, suntem siguri că modelul de serie va avea un design ceva mai convențional. Totuși, asta nu înseamnă că noul pick-up nu va arăta bine, ci din contră. Iar faptul că la bază este un Nissan Navara, testat de colegii noștri de la Gentleman’s Car, înseamnă că Mercedes-Benz X-Class are o bază foarte bună de pornire. Motorizarea va fi, cel puțin la început, un diesel de 3,0 litri, în configurație V6, cuplat unui sistem permanent de tracțiune integrală. Acest sistem de tracțiune va integra o cutie de transfer cu reductor, un sistem electronic de control al tracțiunii, dar și două diferențiale blocabile – probabil central și spate – și, în combinație cu o suspensie multi-link pe puntea spate, va asigura un grad ridicat de confort, atât în on-road, cât și off-road. Practic, viitorul Mercedes-Benz X-Class va putea transporta încărcături cu masa de până la 1,1 tone și va putea tracta până la 3,5 tone.

Mercedes-Benz X-Class

Dacă adaugi în ecuație și un sistem multimedia bine pus la punct, dar și calitatea interiorului tipică pentru Mercedes-Benz, dar și o multitudine de sisteme de asistență și de siguranță, precum și un nivel ridicat al conectivității cu diferitele dispozitive mobile, Mercedes-Benz X-Class arată un potențial de piață extrem de ridicat. Gândește-te doar la legenda construită în jurul Clasei G. Odată cu apariția lui Mercedes-Benz X-Class este clar că și ceilalți producători vor fi obligați să ia măcar în considerare un rival. Despre un pick-up BMW am discutat deja aici, în timp ce Land Rover/Jaguar au tot know-how-ul pentru a produce un pick-up excelent. Nouă nu ne rămâne decât să așteptăm…

Citește și despre randările cu un potențial pick-up de la BMW:

BMW Pickup

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account