MINI se exprimă prin modă în cadrul celei de-a 88-a ediţii Pitti Uomo

MINI

Să conduci un model MINI este sinonim cu a face un fashion statement. Să poţi MINI înseamnă acelaşi lucru. Cu ocazia celei de-a 88-a ediţii Pitti Uomo, MINI şi-a unit forţele cu şase tineri italieni talentaţi şi cu conducerea expoziţiei Pitti Uomo, destinată modei masculine, pentru a concepe prima colecţie MINI Capsule. Rezultatul, şase accesorii premium care combină manufactura italiană cu detaliile creative şi inovatoare, este dedicat şi inspirat de noul MINI Clubman, model programat să fie prezentat oficial în vara acestui an.

Întâlnire între tradiţie şi ultima oră
Sunt tineri, iubesc neconvenţionalul şi sunt maeştri ai artei lor: într-un parteneriat simbiotic, personalităţile creative din spatele brandurilor SuperDuper, TYG Spectacles, Alberto Premi şi Pijama, alături de parfumierul Paola Bottai şi de echipa Proraso cu graficianul Pietro Nicolaucich, îşi urnesc forţele cu MINI pentru a concepe şi a crea „MINI Gentleman’s Collection inspired by MINI Clubman”. Ceea ce propune colecţia sunt obiecte fashion clasice care se întâlnesc cu o expresie a designului modern. Designerii au fost inspiraţi de scena creativă a modei italiene, de renumita croitorie şi manufactură pentru bărbaţi, alături de premiera noului MINI Clubman pregătită pentru vara acestui an. Cele şase accesorii pentru bărbaţi sunt o pălărie, o pereche de ochelari de soare, o pereche de pantofi, o geantă, un parfum şi un set pentru bărbierit.

SuperDuper: pălărie pentru un gentleman

MINIForma sa rotundă este clasică, iar materialele sunt de înaltă clasă: pălăria bărbătească este o bijuterie creativă. A fost realizată manual, utilizându-se fetru de calitate premium şi metode tradiţionale. Cercul interior este inspirat de pielea tapiţeriei premium ce este utilizată la Clubman, în timp ce cusătura dublă colorată este un alt indiciu al unui element MINI caracteristic.

Casa SuperDuper este recunoscută pentru combinarea pălăriilor de damă tradiţionale cu designul modern şi detaliile atractive. A fost fondată la Florenţa, în 2011, de către Ilaria Cornacchini, Veronica Cornacchini şi Matteo Gioli.

TYG: ochelarii de soare pentru un gentleman

MINIOchelarii de soare reprezintă un accesoriu indispensabil pentru un domn. Această pereche combină acetatul de înaltă calitate cu metalul lustruit pentru o amprentă sportivă, elegantă şi personală. Forma lor eliptică şi designul minimalist reflectă particularităţile de design ale noului Clubman.

Acronimul TYG provine de la „Three Young Gentlemen” (Trei domni tineri), făcând referire la cei trei fondatori ai acestui brand italian de ochelari. Fiecare dintre aceştia are propriul stil, dar împărtăşesc aceeaşi viziune: să creeze ochelari de soare premium care sunt deopotrivă atemporali şi o reflexie a vremurilor. Ochelarii sunt realizaţi exclusiv din materiale finisate manual, provenite de la compania cu tradiţie îndelungată Mazzucchelli Varese, şi cu lentile de înaltă calitate de la Carl Zeiss Vision.

Alberto Premi: pantofi pentru gentleman

201506-P90187343-zoom-origPantofii din colecţia MINI Gentleman sunt deopotrivă urbani şi eleganţi. Sunt realizaţi din cea mai fină piele, tăiată manual, combinată cu o talpă modernă, foarte uşoară, din microporos.

Pentru Alberto Premi, fabricarea pantofilor se regăseşte în gene – tatăl său a fost designer de pantofi pentru mai mult de 30 de ani. Cu cunoştinţele sale de bază în industria pantofilor, Premi – asemenea MINI – adoptă materiale inovatoare, combinaţii neconvenţionale de culori şi detalii speciale. Este o reţetă sigură pentru succes: la cea de-a 87-a ediţie a Pitti Uomo din ianuarie 2015, MINI şi Pitti l-au votat cel mai talentat tânăr designer.

Pijama: geantă pentru gentleman

201506-P90187342-zoom-orig„Flexibilitatge elegantă” este, probabil, cel mai bun epitet pentru geantă, creată în acest an pentru a sărbători colecţia MINI Gentleman. Poate fi utilizată ca sac de spate, servietă sau geantă de umăr. Sistemul său inteligent de sac interior, asemenea noului Clubman, oferă spaţiu maxim de stocare. Notebook, smartphone sau ochelari de soare – orice are propriul loc. Şi totul este bine protejat datorită utilizării neoprenului ca material de bază pentru exteriorul elegant.

Pijama a fost fondată în 2006 de designerul de modă Monica Battistella şi arhitectul Sergio Gobbi. Marca lor este neoprenul combinat cu o gamă vastă de textile.

Paola Bottai: parfum pentru gentleman

MINI„Sofisticat, cosmopolitan şi puţin misterios” este descrierea pe care parfumierul italian Paola Bottai îl face parfumului din colecţia MINI Gentleman. Conţine note lemnoase, dar şi esenţe care evocă ţinuturi îndepărtate – pentru că gentlemanul MINI, spune Bottai, „permite detaliilor să vorbească de la sine”.

Paola Bottai s-a specializat în parfumuri bărbăteşti şi a fost fascinată întotdeauna de universul olfactiv. A deprins tainele afacerii în capitala parfumierilor, la Institute of Perfumery din Grasse, în sudul Franţei. De atunci, ea a creat arome pline de caracter pentru o diversitate de produse, de la parfumuri clasice la balsamuri pentru bărbierit.

Proraso: setul de bărbierit pentru un gentleman

MINIUtilizarea unui brici este cea mai veche şi, fără îndoială, cea mai solicitantă metodă de bărbierit – şi a doua fire a oricărui gentleman. Îngrijirea facială capătă o notă extrem de elegantă cu setul de bărbierit cu aspect vintage din colecţia MINI Gentleman, care constă dintr-un pămătuf clasic, spumă pentru înainte de bărbierit, spumă de bărbierit şi balsam după bărbierit. Ambalajul setului a fost conceput de graficianul italian Pietro Nicolaucich.

Produsele brandului Proraso, originar din Florenţa, sunt reprezentative pentru bărbieritul clasic. De peste 70 de ani, compania italiană a păstrat cu sfinţenie formula sa de calitate, bazată pe ulei de eucalipt. Produsele Proraso sunt renumite că garantează un bărbierit delicat şi profund.

În munca lui, Pietro Nicolaucich foloseşte mai ales creioane şi acuarele şi are clienţi precum Moschino, Sisley, Benetton, Etnies şi Nike. Este cunoscut pentru ilustraţiile sale de animale antropomorfe, iar pe setul de bărbierit Proraso x MINI a aplicat detalii specifice gentlemenilor, precum pipe şi mustaţe.

MINI şi Pitti Immagine
Pitti Immagine este o expoziţie anuală, organizată în Italia, care pune accentul pe modă. Pitti Uomo, secţiunea dedicată bărbaţilor, este găzduită de Florenţa, de două ori pe an cu începere din 1972. Evenimentul promovează brandurile de modă tinere, aspirante şi ocazional neconvenţionale. Parteneriatul între MINI şi Pitti Immagine, care cuprinde o serie de proiecte, a fost lansat în ianuarie 2015. De exemplu, la cea de-a 87-a ediţie a Pitti Uomo, MINI şi Pitti au premiat, împreună, cel mai talentat tânăr designer în persoana lui Alberto Premi, care a prezentat colecţia sa inovatoare de pantofi într-o ediţie specială MINI la Salone del Mobile în aprilie 2015.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account