Noi accesorii BMW M Performance

BMW îşi extinde portofoliul de componente M Performance din gama de Accesorii Originale BMW, la timp pentru Salonul Auto de la Essen. Noile componente BMW M Performance pentru BMW X3 şi BMW X4, BMW M3, BMW M4 Coupé şi BMW M4 Cabriolet oferă acestor modele o latură sportivă şi mai pronunţată. Pe lângă elemente atractive de design pentru interior şi exterior, gama include şi accesorii pentru un plus de performanţă şi amplificarea caracterul emoţional al acusticii motorului. Astfel, datorită noilor accesorii, numărul total de accesorii BMW M Performance ajunge la peste 1200 de repere.

Produsele BMW M Performance specifice modelului se bazează pe experienţa unică pe care BMW M GmbH o are în motorsport. Toate accesoriile oferite au fost adaptate individual pentru fiecare model în parte şi îndeplinesc standardele BMW Group în ceea ce priveşte selecţia materialelor şi calitatea prelucrării şi au fost testate pentru respectarea tuturor standardelor de siguranţă. Când sunt montate, ele nu afectează în nici un fel termenii de garanţie ai automobilului respectiv.

Noi accente sportive pentru exteriorul BMW X3 şi BMW X4
Noile componente BMW M Performance accentuează calităţile sportive ale celor două modele. Exemplele includ grila de culoare neagră a radiatorului pentru BMW X3 şi BMW X4, precum şi capacele pentru oglinzi retrovizoare şi spoilerul spate (doar pentru BMW X4) în nuanţă carbon. Componentele din carbon au fost produse printr-un proces elaborat. Altfel, benzile de accent BMW M în Black/Silver pot fi comandate pentru BMW X3 şi BMW X4 pentru a evidenţia liniile dinamice ale celor două modele X, totul pentru un efect plăcut. Iar jantele BMW M Performance din aliaj, disponibile atât pentru BMW X3, cât şi pentru BMW X4, adaugă noi accente sportive asupra designului exterior şi caracteristicilor de condus ale celor două automobile. Jantele din aliaj uşor se evidenţiază prin designul distinctiv şi masa redusă. Acestea au o contribuţie eficientă la reducerea masei nesuspendate a celor două automobile, îmbunătăţind agilitatea şi reacţiile direcţiei. Jantele BMW M Performance din aliaj sunt de 21 de ţoli şi vin echipate cu anvelope mixte. Designul jantelor pentru cele două modele este unul „double-spoke”, completat de finisare în două culori, abordare de acum familiară pentru BMW M Performance: combinaţoie Orbit Grey cu partea frontală şlefuită a spiţelor.

BMW X4 mit M Performance Parts

Noi componente aerodinamice pentru BMW M3, BMW M4 Coupé şi BMW M4 Cabriolet.
Alături de un plus la imaginea sportivă a BMW M3 şi BMW M4, principalul beneficiu al componentelor aerodinamice BMW M Performance este optimizarea curgerii de aer la viteze mari. Clienţii pot alege dintr-o selecţie de accesorii care includ componente din carbon pentru secţiunile laterale ale barei faţă, un element frontal adiţional produs din poliuretan (PUR), un difuzor spate şi un spoiler spate, ambele din carbon. De asemenea, PUR este utilizat şi pentru ataşamentele pragurilor sau pentru spoilerul spate de la BMW M3. În plus, autocolantele laterale în culorile M, cu inscripţia „M Performance”, sunt disponibile pentru Sedan, Coupé şi Cabriolet.

Interior şi mai sportiv cu noile accesorii M Performance.
Noile componente BMW M Performance includ şi o gamă de detalii de design pentru interiorul BMW X3 şi BMW X4. Plăcile cu LED pentru pragurile uşilor, cu design de oţel inoxidabil şlefuit, cu inscripţie BMW M Performance iluminată atrag atenţia în momentul deschiderii uşilor faţă. Alimentarea cu baterie înseamnă că acestea sunt foarte uşor de montat, nefiind necesare cabluri suplimentare. Benzile decorative BMW M Performance pentru interior, din carbon sau combinaţie Alcantara/carbon, cu inscripţie M Performance scot în evidenţă interiorul faţă de cel al modelelor standard şi, asemenea levierului din carbon – cu logo BMW M – pentru transmisia Steptronic sau Steptronic sport, conferă cockpitului accente sportive şi exclusiviste. Un alt accesoriu deosebit pentru interiorul BMW X3 şi BMW X4 este volanul BMW M Performance, îmbrăcat în Alcantara, cu detalii atractive de carbon. Volanul oferă o aderenţă foarte bună chiar şi în situaţii de condus extrem şi oferă acelaşi sentiment plăcut la atingere indiferent de temperatură. Capacele BMW M Performance pentru pedale şi sprijinul pentru piciorul conducătorului – realizate din oţel inoxidabil – oferă o atracţie vizuală şi completează funcţional celelalte componente M Performance pentru interior. Noile capace pentru chei M Performance continuă în aceeaşi temă. Cu combinaţia sofisticată de Alcantara şi carbon, accente M Light Blue şi bolţ hexagonal albastru de înaltă calitate, acestea combină perfect designul sportiv şi dinamic al noilor componente BMW M Performance. Covoraşele BMW M Performance uşor de întreţinut sunt ideale şi completează aspectul sportiv al interiorului. Toate cele patru covoraşe vin cu inscripţie M Performance.

BMW X4 mit M Performance Parts

Volan M Performance cu Race Display pentru BMW M3 şi BMW M4.
Volanul BMW M Performance îmbrăcat în Alcantara, decoraţiunile din carbon şi Race Display permit ca BMW M3 şi BMW M4 să ofere o experienţă a condusului încărcată de adrenalină. Decoraţiunile volanului au inscripţia „M Performance”.  Pielea Alcantara pentru rama volanului are cusături contrastante în cele trei culori BMW M. Iar sprijinul pentru degetul mare dispune de o pereche de butoane care sunt utilizate pentru activarea modurilor Efficient Dynamics, Sport şi Race. Conducătorul poate utiliza afişajul integrat în partea superioară a volanului pentru a vedea, printre altele, semnalele de schimbare a treptelor sau datele privind acceleraţia laterală/longitudinală. Modul Sport oferă acces conducătorului la funcţia cronometru cu afişare în ore, minute şi secunde. Datele de acceleraţie laterală/longitudinală sunt şi ele afişate. În timpul sesiunilor pe circuit, modul Race permite afişarea şi stocarea timpilor pe fiecare tur, în minute, secunde şi sutimi de secundă sau timpul de acceleraţie pentru sfertul de milă. De asemenea, sunt stocare viteza maximă şi nivelul maxim al acceleraţiei laterale/longitudinale pentru cele mai recente 50 de tururi parcurse.

Kiturile de putere impulsionează performanţele BMW X3 şi BMW X4.
Kitul de putere BMW M Performance dezvoltate pentru BMW X3 xDrive30d şi BMW X4 xDrive30d oferă o creştere semnificativă a performanţelor. Printre aceste componente se numără unitatea de control a gestiunii electronice a motorului, care a fost adaptată special pentru motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Aceasta contribuie la obţinerea unor caracteristici de performanţă semnificativ mai sportive, dar fără vreo modificare a consumului şi emisiilor. Kitul de putere BMW M Performance măreşte puterea maximă a motorului cu 20 kW, la 210 kW, şi cuplul maxim – în funcţie de treapta aleasă – până la un maxim de 600 Nm. Cel mai important rezultat al acestor creşteri de performanţe este îmbunătăţirea vizibilă a sprintului. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se realizează într-un timp mai mic cu 0,3 secunde – BMW X3 xDrive30d înregistrează un timp foarte rapid de aproximativ 5,6 secunde (de la 5,9), iar BMW X4 xDrive30d atinge aceeaşi viteză şi mai repede, 5,5 secunde (de la 5,8). Impulsul de putere este îmbinat cu caracteristici mai sportive de acceleraţie ce sunt subliniate de reacţiile mai rapide şi de nota optimizată a motorului şi evacuării. Remarcabil este faptul că, în ciclul de testare ECE, aceste două kituri de putere realizează niveluri ale consumului şi emisiilor egale cu cele ale modelelor standard, în ciuda plusului de putere.

BMW X4 mit M Performance Parts

Sistemele de evacuare M Performance îmbunătăţesc aspectul vizual şi acustic.
Un sistem de evacuare BMW M Performance cu supapă, al cărui mod de operare este telecomandat print tehnologie Bluetooth, este disponibil exclusiv pentru BMW X4 xDrive35i. Pe lângă modul Sport – ce poate fi distins datorită acusticii specifice -, conducătorii pot opta şi pentru modul Track, conceput pentru utilizare exclusivă pe circuit, livrând unui sunet mai grav şi mai orientat spre performanţă. Sistemul din oţel inoxidabil dispune şi de ornamente trapezoidale, din crom, pentru ţevile de eşapament, în designul favorit al modelelor BMW cu motor V8. Ornamentele BMW M Performance pentru ţevi duble, tot din crom, sunt disponibile şi pentru BMW X4 xDrive20d, BMW X3 sDrive18d şi BMW X3 xDrive20d.

BMW X4 mit M Performance Parts

Acustică deosebită a motorului pentru BMW M3 şi BMW M4.
Sistemul de evacuare BMW M Performance ce a fost dezvoltat special pentru BMW M3 şi BMW M4 utilizează direcţionarea optimizată a gazelor de eşapament pentru a genera o acustică plină de emoţie a motorului. Sistemul de evacuare include un sistem de evacuare din oţel inoxidabil şi un amortizor de zgomot realizat integral din titan, pe care se poate citi inscripţia M Performance. Un punct de atracţie distinctiv este reprezentat de ornamentele elegante pentru ţevile de eşapament, din titan sau carbon, cu logo M. Utilizarea titanului permite ca sistemul de amortizare BMW M Performance să fie deosebit de rezistent la căldură, la coroziune şi totodată foarte uşor. În fapt, acesta cântăreşte aproximativ cu opt kilograme mai puţin decât versiunea standard. Conducătorul poate alege una din cele două setări pentru caracteristicile acustice ale sistemului de amortizare BMW M Performance, fiecare dintre acestea fiind asociată unui profil de performanţă al motorului care poate fi activat prin atingerea unui buton. În modul Standard, dezvoltarea sunetului este deja mult mai dramatică decât cea a unui model obişnuit, este mai sportivă şi mai potrivită pentru utilizare cotidiană. În modurile SPORT şi SPORT+, dezvoltarea puterii este acompaniată de o acustică mai puternică şi mai emoţionantă.

BMW M4 mit M Performance Parts

Priveşte îndeaproape cu BMW M Performance Drive Analyser.
BMW M Performance Drive Analyser – disponibil pentru toate modelele BMW cu începere de la gama anului 2011 – permite clienţilor să-şi analizeze stilul de condus cu o precizie impresionantă. Indiferent că persoana de la volan îşi urmăreşte timpii pe fiecare tur de circuit sau pur şi simplu conduce de la A la B pe şosea, acest instrument nou înregistrează datele dinamice cu o eficienţă profesionistă. BMW M Performance Drive Analyser constă dintr-un stick pentru conectarea la mufa On-Board Diagnostic (OBD), precum şi dintr-un software sub forma unei aplicaţii pentru smartphone-uri şi tablete cu sistem Android sau iOS. Conexiunea între automobil şi stickul OBD se realizează prin Bluetooth. În acelaşi timp, suportul Click & Drive al automobilului permite ataşarea cu uşurinţă a smartphone-ului pe parbriz. Toate măsurătorile, precum viteza automobilului, treapta de viteză utilizată într-un anumit moment, utilizarea acceleraţiei şi a frânei, o serie de date pentru motor şi chiar acceleraţia laterală, sunt stocate direct în smartphone/tabletă şi pot fi accesate în orice moment. Conducătorii pot studia rezultatele direct pe smartphone-ul propriu după călătorie.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account