Noi informații despre viitorul BMW Seria 7, surprins în teste lângă Nürburgring

Următoarea generație a Seriei 7 a fost din nou surprins în timpul testelor de uzină. De data aceasta, un prototip staționat în apropiere de Nürburgring a fost fotografiat în detaliu de un cititor al site-ului bimmertoday. Chiar dacă modelul respectiv era camuflat în totalitate, în imagini se pot vedea o serie de detalii neștiute până acum, dezvăluind multe dintre schimbările pe care le va aduce noua generație.BMW-7er-2015-Erlkoenig-Spyshots-G11-G12-Luxus-Limousine-04

De exemplu, oglinda retrovizoare interioară este flancată de două camere video care vor oferi un sistem de asistare a conducerii mult mai complex, foarte apropiat de o conducere autonomă. Sursa de inspirație este cel mai probabil sistemul similar de la Mercedes-Benz, disponibil deja pe unele modele din gama, care poate identifica obstacolele precum pietonii, acționând frânele până la evitarea unui impact.

Dacă zvonurile se vor adeveri, BMW Seria 7 G11 (acesta este codul intern al noului model) va avea și un sistem similar celui denumit Magic Body Control de Mercedes-Benz care scanează drumul înaintea mașinii și pregătește trenul de rulare de impactul cu denivelările.

BMW-7er-2015-Erlkoenig-Spyshots-G11-G12-Luxus-Limousine-08

Viitoarea Seria 7 va folosi noua platformă a bavarezilor „35up” care va introduce o serie de inovații menite să reducă masa proprie. Astfel, noua navă amiral va îngloba numeroase elemente din fibră de carbon, fiind considerabil mai ușoară decât generație pe care o înlocuiește.

Astfel, modelul de bază 740i va coborî sub pragul de 2 tone, având o masă proprie de aproximativ 1900 kg. Unele zvonuri spun că noua Serie 7 va avea plafonul, capota și capacul portbagajului din CRFP (carbon fiber reinforced plastic).BMW-7er-2015-Erlkoenig-Spyshots-G11-G12-Luxus-Limousine-03

O altă inovație majoră o reprezintă farurile cu tehnologie laser, care vor fi disponibile opțional. În echiparea de bază vor fi oferite faruri cu tehnologie full LED, asemenea celor disponibile pe modelul actual.

Sub capota viitorului model vor fi oferite pentru prima dată atât motoare cu patru cilindri în linie, cât și o versiune plug-in hibrid. Versiunile superioare vor dispune în continuare de BMW-7er-2015-Erlkoenig-Spyshots-G11-G12-Luxus-Limousine-16motorizări cu șase cilindri în line, în timp ce modelele de top vor avea propulsoare V8. Încă nu este exclus ca ulterior să debuteze și un V12, pe versiunea 760Li.

Noul Seria 7 va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt din 2015, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2016.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account