Noul BMW Seria 5 își completează lista de opționale cu accesorii M Performance

 Accesoriile originale, dezvoltate special pentru noul BMW Seria 5 Sedan pe baza experienţei BMW M GmbH, acoperă toate domeniile privind propulsia, suspensia, aerodinamica şi cockpitul.

Pentru modelele BMW 540i şi BMW 540i xDrive, disponibile de la lansarea pe piaţă a noului BMW Seria 5 Sedan, un kit BMW M Performance de putere şi acustică va fi disponibil pentru un plus de 25 kW/34 CP, la un maxim de 265 kW/360 CP, în timp ce cuplul maxim este mai mare cu 50 Nm, ajungând la 500 Nm. Performanţele dinamice sunt îmbunătăţite fără a afecta în vreun fel consumul şi emisiile în conformitate cu ciclul de testare EU.

Această putere suplimentară este combinată cu un sistem de evacuare perfect adaptat, care oferă o acustică sportivă şi atractivă. Decoraţiunile pentru ţevile de eşapament, finisate în crom sau fibră de carbon, sunt disponibile pentru sistemul de evacuare BMW M Performance.

Mai mult, există un sistem de evacuare BMW M Performance ca opţiune aftersales separată pentru modelele BMW 540i, BMW 540i xDrive, BMW 530i şi BMW 530i xDrive. Pe lângă acustica puternică a motorului, evacuarea sport din oţel inoxidabil adaugă un accent vizual deosebit în partea din spate a automobilului, unde este combinat cu ţevi de eşapament rotunde sau trapezoidale în crom sau fibră de carbon, în funcţie de varianta de motorizare.

În acelaşi timp, un model acustic puternic este generat de sistemul de evacuare BMW M Performance Active Sound, disponibil pentru modelele diesel ale noului BMW Seria 5 Sedan.

Din vara anului 2017, un kit de putere BMW M Performance va fi oferit pentru modelele BMW 530d şi BMW 530d xDrive. Acesta măreşte puterea motorului diesel cu şase cilindri dispuşi în linie cu 20 kW/27 CP, la 215 kW/292 CP, în timp ce cuplul maxim este mai mare cu 30 Nm, totalizând 650 Nm. Şi la aceste modele, surplusul de putere optimizează capacitatea acceleraţie şi elasticitatea, păstrând în acelaşi timp aceleaşi valori ale consumului şi emisiilor conform ciclului de testare EU.

Pe lângă livrarea foarte sportivă a puterii, optimizarea frânării reprezintă un alt aspect care contribuie la dinamica şi manevrabilitatea precisă. Sistemul de frânare BMW M Performance oferă un nivel foarte ridicat de rezistenţă termică, asigurând astfel o decelerare constantă chiar şi în cele mai dinamice situaţii de pe şosea. Acesta include discuri de frână ultrauşoare, perforate şi ventilate interior, cu frâne din aluminiu, cu etrier fix cu patru pistoane, pentru puntea faţă şi frâne cu etrier flotant, cu un singur piston, pe puntea spate. Aspectul lor exclusiv este accentuat suplimentar de etrierele vopsite în roşu.

Mai mult, gama de produse pentru suspensie include jante BMW M Performance de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke pe două niveluri. Jantele forjate, cu masa optimizată, sunt disponibile cu finisare integrală Orbit Grey, dar şi bicoloră. O particularitate foarte specială este combinaţia de elemente şlefuite şi finisaje lustruite pe muchia jantei. Jantele bicolore sunt supuse unui proces separat de şlefuire după ce au fost finisate în negru mat, ceea ce înseamnă că suprafaţa de aluminiu redevine vizibilă. Jantele BMW M Performance din aliaj uşor sunt combinate cu anvelope mixte, de 245/35 R20 pe puntea faţă şi 275/30 R20 pe cea spate.

Componentele exterioare dezvoltate pentru optimizarea aerodinamicii au fost concepute cu precizia M caracteristică pentru a se potrivi noului BMW Seria 5 Sedan. Componentele aerodinamice BMW M Performance specifice modelului sunt disponibile să completeze pachetul sport M şi pachetul aerodinamic M. Gama include componente pentru bara faţă, un difuzor spate şi un spoiler spate în finisare cu fibră de carbon.

Ca dotări suplimentare, există o serie de ataşamente de culoare neagră pentru pragurile laterale şi – ca alternativă la versiunea din fibră de carbon – un spoiler spate şi un difuzor spate din poliuretan (PUR). Componentele realizate din fibră de carbon, un material high-tech ultrauşor, sunt produse în regim manufacturier.

Alte puncte de atracţie vizuală sunt capacele BMW M Performance, în fibră de carbon, pentru oglinzile retrovizoare, grila BMW M Performance a radiatorului, barele BMW M Performance de culoare neagră pentru prizele de aer ale frânelor, autocolantele pragurilor laterale cu inscripţie M Performance şi benzile de accent BMW M Performance.

Este pentru prima dată în istoria mărcii când întreaga gamă de accesorii originale BMW M Performance este disponibilă deja de la lansare pentru un model nou. Toate aceste produse pot fi comandate şi intalate în reţeaua de service-uri autorizate BMW din România. Toate componentele BMW M Performance respectă standardele de calitate ale BMW Group în ceea ce priveşte materialele, designul şi producţia. Mai mult, montarea acestor accesorii nu are nici un impact asupra condiţiilor de garanţie ale automobilului în cauză.

Sursa – press.bmwgroup.com

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account