Noul Chrysler 300: rival serios pentru Seria 5?

Ingeniozitatea pur americană, materialele de cea mai bună calitate, măiestria de top, cel mai bun consum de combustibil, propulsoarele puternice și tehnologiile de ultimă generație vor transforma noul Chrysler 300 într-un lider autentic al clasei premium. Cam așa sună prima frază a comunicatului de presă. Așa să fie oare?

Nu e o surpriză faptul că noul Chrysler 300 are o abordare nouă și că se vrea un rival serios pentru modelele premium importate în SUA, țintind cu precădere modele precum BMW Seria 5 sau Audi A6, dar informațiile din comunicatul de presă ar suna mai bine dacă competitorii direcți nu ar fi implementat toate aceste tehnologii în urmă cu câțiva ani.

Chrysler 300c exterior fata4

Noul Chrysler 300 arată mai bine decât predecesorii săi, iar inovațiile „pur exclusiviste” amintite de producător includ o transmisie automată cu opt rapoarte TorqueFlite inclusă în dotările standard, un sistem avansat de tracțiune integrală, un touchscreen de 7 inch și sistemul de ultimă generație Uconnect care a fost premiat pe la diverse evenimente.

Chrysler 300 poate fi echipat cu motorul Pentastar V6 de 3,6 litri sau cu celebrul motor HEMI V8 de 5,7 litri care  dezvoltă 363 CP si care permite ca sprintul de la 0 la 100 km/h să se realizeze in mai puțin de 6 secunde. Transmisia automată este operată prin intermediul unui schimbător rotativ, similar cu cel de pe modelele Jaguar, și beneficiază de modul Sport care schimbă timpul de răspuns al motorului și al cutiei de viteze.

Sistemul inteligent de tracțiune integrală se remarcă prin faptul că tranziția de la tracțiunea integrală la tracțiunea spate se realizează fără intervenția șoferului. Atunci când tracțiunea integrală nu este necesară, sistemul deconectează automat tracțiunea pe roțile din față pentru a îmbunătăți consumul de combustibil.

Chrysler 300c exterior fata2

Noul Chrysler 300 primește și o nouă direcție asistată electric, iar suspensia poate fi setată într-unul din modurile Confort, Touring și Sport. În comparație cu rivalii germani, Chrysler 300 nu aduce nimic nou. BMW Seria 5 beneficiază de toate aceste dotări încă de la lansarea ce a avut loc în urmă cu câțiva ani. Nu mă pot pronunța cu privire la modul în care se conduce noul model american, dar nu cred că este un rival serios pentru Seria 5 atunci când vine vorba de manevrabilitate, confort și ținută de drum.

Avantajele noului Chrysler 300 în fața competiției germane pe piața americană constau în prețul de achiziție și în dotările oferite standard. Printre dotările high-tech disponibile pe Chrysler 300 amintim touchscreen-ul full-color DID de 7 inch prin intermediul căruia șoferul poate modifica aproape toate setările mașinii. Mai este disponibil un ecran tactil de 8,4 inch pe modelele de top.

chrysler 300 interior2

Sistemul Uconnect poate să citească cu voce tare mesajele primite pe telefonul mobil, beneficiază de comenzi vocale și poate fi o sursă de conectare la internet. Alte dotări includ sistem de navigație cu funcția SiriusXM Traffic care permite ocolirea zonelor aglomerate, un sistem audio performant marca Harman Kardon și foarte multe sisteme de siguranță activă și pasivă.

Noul Chrysler 300 este disponibil în patru variante de echipare: 300 Limited, 300S, 300C și 300C Platinum.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account