Noul Range Rover Evoque – Imagini și informații complete

Noul Range Rover Evoque

Noul Range Rover Evoque vine cu o serie de îmbunătățiri de ordin tehnic, cu noi motorizări, dar aduce și câteva tușe noi de design, menite să condimenteze un pachet complet, ce a atras inițial prin felul în care arată. Land Rover a vândut anul trecut, în România, 851 de modele, ceea ce îl transformă în cel mai de succes producător de SUV-uri premium de pe piața autohtonă, iar o mare parte din aceste vânzări implică, sub o formă sau alta, modelul Range Rover Evoque.

Noul Range Rover Evoque

Noul Range Rover Evoque: un design proaspăt, fără modificări majore

Noul Range Rover Evoque are așadar o misune destul de dificilă, mai ales că pe piață și-a făcut apariția și Land Rover Discovery Sport, un model care, deși nu țintește către publicul lui Evoque, ar putea aduce un fel de „canibalism” în curtea britanicilor. Din punctul de vedere al designului, Noul Range Rover Evoque ne prezintă o nouă grilă față cu dimensiuni mai generoase, o nouă bară față, faruri de ceață cu tehnologie LED, precum și trei seturi noi de jante. Modificările de design nu sunt foarte importante, însă sunt necesare pentru a menține proaspăt designul unui model ce a fost lansat acum aproape cinci ani. În interior, Noul Range Rover Evoque are scaune noi, fețele portierelor sunt redesenate și, cel mai important, are un nou sistem de infotainment, accesibil prin intermediul unui ecran tactil, cu o diagonală de opt inch.

Noul Range Rover Evoque

Noul Range Rover Evoque: motorizări noi, mai economice

Cea mai importantă noutate la acest capitol este introducerea în gama motorizărilor diesel a unui nou propulsor ce îi permite noului Range Rover Evoque să promită emisii de CO2 de numai 109 g/km. Nou motorizare, TD4 vine în două variante de putere. Prima va echipa versiunile eD4 2WD și dezvoltă 150 de cai-putere și afișează un consum mixt de 4,2 l/100 km și emisiile de CO2 specificate mai sus. Versiunea mai puternică are 180 CP, echipează versiunile cu tracțiune integrală, și afișează un consum mixt de 4,8 l/100 km, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 130 g/km. Gama de motorizări va include și pentru noul Range Rover Evoque propulsorul pe benzină, supraalimentat, de 2,0 litri, ce dezvoltă 240 CP. În cazul acestei versiuni – Si4 – noul Range Rover Evoque accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde, are o viteză maximă de 217 km/h și un consum mediu declarat de 7,8 l/100 km.

Noul Range Rover Evoque

Noul Range Rover Evoque: un nou sistem multimedia

Vechiul sistem multimedia ce echipa modelele Land Rover / Range Rover era puțin cam „neîndemânatic”. Nu era nici foarte intuitiv, nici foarte plăcut, iar grafica lăsa de dorit. Acum, noul Range Rover Evoque poate fi echipat cu sistemul InControlTM Touch ce funcționează practic ca un smartphone și permite accesarea celor mai populare aplicații de mobil, precum și trecerea de la un „ecran” la altul printr-o simplă mișcare gen „swipe”. Versiunile de top ale noului Range Rover Evoque pot fi echipate cu naviagație bază pe un hrad-disk, un sistem multimedia pentru locurile din spate, căști wireless, precum și cu un sistem audio cu 11 sau 17 difuzoare, realizat de Meridian.

Noul Range Rover Evoque

Noul Range Rover Evoque: sisteme noi de asistență

Sistemele de asistență la rulare nu mai sunt demult o noutate, cu atât mai mult în clasele premium. Echipamente precum Lane-Keeping Assist, Attention Assist Estimation sau Autonomous Emergency Braking sunt o parte dintre sistemele ce vor echipa noul Range Rover Evoque. Dintre ele, Autonomous Emergency Braking este cel mai important. Acesta, folosind o cameră stereo, poate identifica eventualele pericole și, în cazul în care șoferul nu acționează, sistemul acționează frânele. Sub 50 km/h sistemul poate evita coliziunile, iar sub 80 km/h consecințele unei astfel de coliziuni sunt serios diminuate.

Noul Range Rover Evoque

De la lansarea sa din 2011, Range Rover Evoque s-a vândut în peste 400.000 de exemplare, iar anul trecut, la nivel mondial, Range Rover Evoque s-a comercializat în 125.364 unități. Livrările pentru noul Range Rover Evoque vor începe în luna august a acestui an.

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account