Podium pentru Yacco Racing România la Trofeul Păltiniș

Yacco Racing

Echipa Yacco Racing România a obținut un podium la echipe în a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, clasându-se pe locul doi, la doar patru puncte distanță de primul loc.

După un debut ezitant la Trofeul Râșnov, Yacco Racing România s-a prezentat la startul Trofeului Păltiniș în formulă completă, iar trei dintre cei patru piloți au adus puncte în clasamentul echipelor.

Ovidiu Zaberca a revenit la start după multe luni de muncă, iar efortul susținut a dat roade. După ce în prima zi a competiției Mitsubishi-ul Lancer EVO VIII nu a funcționat la parametrii optimi, în urma unor mici revizii realizate în pauzele dintre manșe, Ovidiul Zaberca a reușit în prima manșă de concurs un rezultat foarte bun, venind la doar 1,7 secunde de cel mai bun timp și ocupând astfel poziția a treia. În cea de-a doua manșă de concurs însă, pe fondul unui timp prelungit petrecut în zona de start, motorul mașinii s-a supraîncălzit, astfel că timpul pe ultima urcare a fost mai slab. Per total, Ovidiu Zaberca a ocupat locul 5 în clasamentul Open, obținând astfel 10 puncte.

Yacco Racing

Costi Stratnic a revenit la start după ieșirea în decor din prima etapă, iar timpii săi au fost suficient de buni pentru a obține primul loc la Diesel și locul patru în clasamentul GT. După ce în manșele de recunoaștere de duminică timpii săi au coborât până la 3:06, în manșele de concurs temperatura ridicată a afectat compoziția anvelopelor, astfel că timpii săi au fost cu patru secunde mai slabi, ajungând la 3:10. „Am fost mulțumit după manșele de recunoaștere de duminică pentru că am obținut timpi foarte buni și eram sigur voi reuși să cobor și mai mult. Totuși, se pare că temperatura din a doua parte a zilei a fost prea ridicată pentru compoziția anvelopelor”, declară Costi Stratnic. „Pe de altă parte, locul 1 la diesel și locul 4 la GT sunt rezultate bune”, adaugă pilotul Yacco Racing România.

Yacco Racing România

Aurelian Andronache, concurând cu un Renault Clio R3 Cup, a urcat pe treapta a treia a podiumului la H3 și a venit pe locul 5 în clasamentul F2 (2 Roți Motrice). „A fost etapă dificilă, cu un traseu frumos, dar penalizat de calitatea asfaltului. Sunt mulțumit de rezultatul obținut la H3 și sper să reușesc în continuare rezultate cel puțin la fel de bune”, declară Aurelian Andronache. Debutantul echipei, Andrei Barbu, a avut un abandon tehnic cauzat de o problemă a kitului de ambreiaj care nu a putut fi remediată.

Per total, echipa Yacco Racing România a obținut 50 de puncte în clasamentul echipelor și a urcat pe locul doi în clasamentul general al campionatului.

Credit foto: RallyZoom.ro și GEO. RALLY photography

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account