Primul Podcast oficial BMW: 9 legi rutiere absurde de pe mapamond

BMW a lansat pe canalul de You Tube primul său podcast. Se numește Changing Lanes și tratează ca prim subiect de discuție 9 dintre cele mai ciudate și absurde legi rutiere întâlnite la nivel mondial.

Lista de legi selectate în acest prim podcast oficial al mărcii BMW ne face să ne gândim oare ce evenimente s-au întâmplat, pentru ca ele să devină necesare:

În San Francisco nu ai voie să își lustruiască mașina cu lenjerie intimă folosită. De acord! Pe de altă parte, conform acestei legi e complet legal să cureți mașina cu chiloți curați. Sau se poate improviza cu niște vată, o gumă de mestecat,

În Elveția este interzisă trântirea portierelor. Păi să-și cumpere modele BMW cu sistem soft close, care închide portiera automat și foarte gentil.

În statul Alabama, SUA, este ilegal ca șoferii să poarte pe ochi o mască de dormit. Cu alte cuvinte, să nu fie legați la ochi. Râdem acum, dar mai discutăm când mașinile vor deveni autonome, iar somnul la volan va deveni uzual.

În orașul Cicero din SUA, poliția te trage pe dreapta dacă fluieri pe drumuri publice duminica. Aparent, în restul săptămânii e ok!

În Australia este ilegal să transporți fân în portbagajul propriei mașini, însă poți să îl iei într-un taxi, dacă fânul are loc. Recunoaștem situația de pe drumurile rurale din România, doar că de obicei la noi se transportă la refuz varză sau cartofi. Și nu e umplut doar portbagajul, ci și jumătate din habitaclu. Deci: România-Australia, scor 1 la 0 pentru ai noștri. Așteptăm Australia să pluseze!

În statul Oklahoma este interzis să citești o carte cu benzi desenate (comic book) în timp ce conduci. Nu zice nimic despre carte de colorat 🙂 Și sunt curios ce îți spune polițistul dacă te prinde citind un manual de legislație rutieră în timp ce conduci.

În Milford, Massachusetts este interzis să tragi cu ochiul prin geamurile mașinilor. Adevărul este că nu vrei să se holbeze cineva la tine când stai în mașină, sau în general. Ca să fim siguri, trebuie să ne amintim când stăm la semafor: “Mâinile pe volan, privirea înainte!”

În orașul Jasper Gates din Canada, este interzis șoferilor să conducă mai rapid decât un cal sau o căruță. În România

În orașul Glendale din Arizona este ilegal să conduci mașina cu spatele. Dar ce faci dacă vrei să ieși cu spatele din garaj? E de bănuit că legea se referă la mersul pe o distanță lungă în marșarier.

Este apreciabilă ideea ca un constructor de automobile să lanseze un podcast oficial. Rămâne de văzut în ce măsură podcast-ul ne va oferi în viitor și discuții cu invitați speciali, capabili să trateze subiecte delicate. Ar fi interesante interviuri cu ingineri sau oficiali cheie din cadrul BMW, sau invitați din alte domenii, ori din cadrul comunității de fani și colecțonari. Ar fi bineveniți și specialiști ai altor constructori auto. Astfel, podcast-ul ar fi o platformă unde se pot discuta trecutul, prezentul și viitorul BMW într-un mod și mai generos decât ne-au obișnuit până acum canalele social media ale producătorilor de automobile.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account