Gerovital
Gerovital
Gerovital

Viitorul BMW Z5 surprins în poze spion

Viitorul BMW Z5 - poze spion

Viitorul BMW Z5 a fost surprins în poze spion pentru prima oară și, din ce vedem noi, nouă roadster pare să anunțe câteva lucruri extrem de promițătoare. 

Deși vorbim despre o mașină extrem de bine camuflată, viitorul BMW Z5 își arată totuși proporțiile și e clar că vom avea de-a face cu un roadster clasic. Capota lungă, consolele față și spate scurte, dar și plafonul textil sunt doar câteva dintre elementele care alcătuiesc un profil care pare destul de bine echilibrat.

Un alt lucru pe care îl putem ghici sunt dimensiunile ceva mai generoase decât ale actualului BMW Z4 , dar suntem convinși că BMW va compensta această creștere a dimensiunilor printr-o construcție foarte ușoară. Viitorul BMW Z5 aduce în prim-plan, spre deosebire de BMW Z4, un plafon textil, ceea ce înseamnă automat o greutate mai scăzută. De asemenea, progresele uimitoare pe care bavarezii le fac în domeniul utilizării fibrei de carbon își spun cuvântul și sunt șanse foarte mari ca viitorul BWM Z5 să beneficieze și el de această soluție constructivă.

Viitorul BMW Z5 - poze spion

Conform unor zvonuri apărute anul în anii trecuți, viitorul BMW Z5 ar fi dezvoltat în parteneriat cu Toyota, mai ales în contextul în care BMW și Toyota lucrează deja împreună, cel puțin în privința modelelor alimentate cu hidrogen. Totuși, nimic nu a fost comunicat oficial în legătură cu viitorul BMW Z5. Un alt zvon sugerează că BMW își dorește să poziționeze viitorul roadster ca rival direct pentru Porsche 911 și Mercedes-AMG GT, ceea ce, pentru imaginea mărci, ar fi un lucru cât se poate de benefic, însă acest lucru ar însemna și un preț destul de ridicat. Mai degrabă, viitorul BMW Z5 va fi un rival pentru Jaguar F-Type, lucru care are mai multă logică.

Viitorul BMW Z5 - poze spion

La capitolul motorizări, viitorul BMW Z5 va avea sub capotă deja clasicele propulsoare cu patru și șase cilindri, cu puteri care ar putea varia de la 252 CP până peste 400 CP. Nu este exclusă nici o variantă de tip plug-in hybrid, a cărei putere ar putea ajunge la 500 de cai. Încă nu știm când va fi prezentat publicului noul roadster, însă noi sperăm să fie cât mai curând. În plus, aceleași zvonuri vorbesc și despre o versiune coupe, sub forma unui 2+2 veritabil.

Sursă: BMWBlog.com

Citește și testul nostru cu BMW Z4:

Test drive BMW Z4

Citește și testul nostru cu Jaguar F-Type:

Jaguar F-Type Convertible

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account