Gerovital
Gerovital
Gerovital

Randari: BMW Seria 3 2012 si BMW M3 2014

Revista britanica AutoExpress dedica in editia lor tiparita o serie intreaga de pagini viitoarei generatii BMW Seria 3 F30 si viitorului BMW M3 F32.

Viitoarea generatie BMW Seria 3 este programata sa apara in 2012 si este construita pe o platforma modulara. Seria 3 F30 sedan revine la infatisarea mai “zvelta” cu linii dinamice, proportii patratoase si console spate scurte.

Dupa cum se vede si in randarile de mai jos, proportiile tipice ale unui model Seria 3 se pastreaza, dar designul exterior este mai musculos, mai tonifiat, si aduce mai multa agresivitate, precum si linii de design intalnite la modelele BMW recente, inclusiv la noul BMW Seria 5 F10.

BMW revine la elementele de baza, cu forme simple, neincarcate, plus grila rinichi amplasata mai jos si cu forme mai late. Versiunea sedan are un ampatament mai mare cu cel putin 3.8 cm decat generatia actuala. F30 va avea “nasul” impins inainte, similar cu partea frontala a modelului E89 Z4.

Noua capota a Seria 3 va avea un design asemanator celei de la Z4 si noul Seria 5, cu linii de design mai agresive, dar totusi fluide. Suprafetele convexe si concave vor fi si ele prezente in designul noului treiar. Flancurile laterale de la stopuri spre usa spate vor avea o linie discreta de design ce face conexiunea dintre forma stopurilor si designul capotei portbagajului.

Viitoarea generatie BMW Seria 3 va beneficia de cele mai noi tehnologii EfficientDynamics, cum ar fi roti aerodinamice, BMW active Aerodynamics, panou solar, recuperarea energiei la franare, tehnologie start-stop, tehnologie de preincalzire pentru motor, cutie de viteze si diferential.

Gama asteptata de motorizari include propulsoare cu sase cilindri, completata de o gama noua de propulsoare cu patru cilindri si chiar trei cilindri in cazul versiunilor destinate pietei europene.

Se zvoneste ca M3 F30/F32 va fi mai usor decat generatia actuala M3 si va fi propulsat de un motor twin-turbo cu 6 cilindri, ce va produce aprox. 450 CP. BMW M3 va beneficia in continuare de caroseria agresiva si super sportiva.

Este posibil ca un prototip al noii Seria 3 sa fie dezvaluit la Salonul auto de la Frankfurt in septembrie 2011, iar M3 F32 sa apara la sfarsitul lui 2012 sau la inceputul lui 2013.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account