Rolls Royce Wraith Office-K – Tăcerea e de aur

O regulă de aur spune că cine are aurul face regulile, dar o vorbă din popor mai spune că nu tot ce este auriu și strălucește este aur. Nici nu mai contează…aur să fie.

Sunt două tipuri de oameni bogați pe lumea asta: oameni bogați care nu vor să se știe că sunt bogați și oameni bogați care nu se simt bogați decât atunci când sunt înconjurați de oameni săraci. Ca să faci un om să se simtă cât mai sărac, trebuie cumva să accentuezi bogăția ta – adică să faci cam ce face Mayweather. Trebuie să-ți cumperi, bineînțeles, o pereche de tigrii albi pe care să-i hrănești cu pui de focă albi, să dormi pe o saltea umplută cu bancnote de 500 de euro, să ai în loc de  veioze femei goale cu abajur pe cap, un acvariu în care înoată sirene și cavaleri de Malta și un Rolls Royce alb poleit cu aur. Cum e ăsta.

Rolls Royce Wraith Office-K (11)

Mașina este foarte importantă pentru omul bogat în căutare de atenție, pentru că este felul lui de a spune – eu mi-am făcut banii legal, nu mi-e frică de controale, de conturi off shore, de bani spălați prin tranzacții bancare și alte măgării făcute de oamenii bogați, dar deștepți și discreți.  Mașina este obiectul pe care-l afișează superbogatul fără rușine atunci când vrea să ia contact direct cu toți săracii. Nu poți să-ți arăți casa, (de frică să nu te copieze cineva fără imaginație), nu poți să-ți arăți nevasta ( de frică că s-ar putea să fie ilegală), dar poți să-ți afișezi mașina poleită cu aur și s-o bagi pe aia cu…cocoșeii moșteniți din pirandă-n pirandă. Poți să mai argumentezi că se asortează de minune cu dintele de aur primit în dar de la Zâna Măseluță la vârsta la care ai furat primul kilogram de „fer” sau că până și tăcerea este de haur, iar munca este și ea tot o brățară de haur, deci nu poate fi ceva ieșit din comun.

Rolls Royce Wraith Office-K (1)

Întrebarea este însă dacă e mai periculos omul bogat care-și afișează bogăția sau ăla bogat care-și adună banii pe ascuns?  Un om bogat cu bun gust cu siguranță nu și-ar cumpărat un Rolls Royce Wraith cu pachet aerodinamic de la Wald și cu siguranță nu și l-ar decora cu aur. De ce? Pentru că este de prost gust și nu ar mai fi primit prin cercurile restrânse unde se decid miniștri și ce țări din lumea a treia trebuie exploatate, dar și pentru că atrage o atenție nedorită din partea autorităților. Dar atunci când sunt mai importante câteva clipe de slavă deșartă decât niscaiva ani la pușcărie nu te mai uiți la bani, nu mai ții cont de moda de la Paris și nici de colegul de celulă. Regula de haur spune că o cheie de haur deschide toate porțile și că trebuie să ne poleim defectele cu haurul calităților noastre. Așa că pune-ți mâna mânca-v-aș…pân’ la urmă „aurul și-n gunoi strălucește”.

Sursa – Worldcarfans

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account