Roțile de iarnă din echiparea originală oferă posesorilor de modele BMW nivelul optim de performanță

Investiția în roți de iarnă care oferă calitate și performanțe înalte se justifică atât prin standardele de siguranță și dinamism, cât și prin faptul că folosirea lor sezonieră le face o achiziție care își va dovedi beneficiile pe durata a mai mulți ani. În acest sens, cel mai avansat nivel de performanță îl asigură pentru posesorii de modele BMW roțile de iarnă care fac parte din echiparea originală. Aceste seturi de anvelope și jante sunt proiectate special pentru a valorifica în mod optim prestația dinamică și controlul care definesc automobilele mărcii BMW.

Atât pentru modelele din gama actuală, cât și pentru cele produse în generațiile anterioare, BMW oferă clienților din România seturi de roți de iarnă și accesorii specifice, care se încadrează într-un spectru de bugete și respectă cele mai avansate standarde de proiectare.
Pe lângă aceste produse de calitate, rețeaua de dealeri autorizați BMW din România oferă posesorilor de modele BMW o varietate de servicii care fac mai sigură și mai confortabilă mobilitatea în condițiile anotimpurilor de toamnă și iarnă. Din acest pachet complet de servicii fac parte montarea specializată a roților și verificarea gradului de uzură al anvelopelor, precum și opțiunea curățării și depozitării anvelopelor de vară.

DE CE SE RECOMANDĂ SĂ ALEGEM ANVELOPE SPECIFICE PENTRU IARNĂ ÎN SEZONUL RECE?

Conform Ordonanței Guvernului nr. 5/2011, în România este obligatorie echiparea automobilelor cu anvelope de iarnă când se circulă pe carosabil cu zăpadă, gheață sau polei. Însă nu se specifică o dată exactă, de la care acestea trebuie montate. Totuși, când termometrele indică sub 7 grade Celsius, cauciucurile de vară se întăresc și își pierd substanțial din aderență. Atunci este recomandată înlocuirea lor cu anvelope all season sau de iarnă, care au compoziție adecvată pentru temperaturi sub 0 grade Celsius.
Dar în țara noastră nu este suficientă alegerea oricărui tip de anvelopă all season. După cum menționează și Registrul Auto Român, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. Aceste inițiale înseamnă Mud și Snow și atestă faptul că anvelopele au fost proiectate pentru a oferi aderență pe noroi și zăpadă. Așadar, nu este suficient ca anvelopele să fie all season. Totodată, în România întâmpinăm pe deplin capriciile sezonului de iarnă, cu perioade îndelungate de ger, îngheț și zăpadă. Din acest motiv, cel mai indicat este să alegem anvelope special concepute pentru iarnă. Acestea poartă și simbolul „3PMSF” (3 Peaks Mountain Snow Flake), ilustrat de un fulg de nea încadrat de conturul unui munte.
Spre deosebire de anvelopele all season care sunt concepute în general pentru a-și păstra proprietățile între -10 și 30 de grade Celsius, în categoria anvelopelor specifice de iarnă găsim modele care pot rezista și până la -40 de grade Celsius, după cum este cazul cauciucurilor create mai ales pentru condițiile meteo din țările nordice. Asta înseamnă că anvelope de iarnă au compoziția și designul cele mai pregătite pentru a oferi un nivel optim de aderență, control și siguranță pe zăpadă și gheață, în lunile cu temperaturi foarte scăzute.

ANVELOPELE BMW ORIGINALE SE DISTING PRIN SIMBOLUL ÎN FORMĂ DE STEA

Anvelopele sunt cele care trebuie să transpună pe carosabil parametrii de performanță și abilitățile dinamice ale automobilelor. De aceea, pentru a beneficia de nivelul optim de performanță, este recomandat posesorilor de BMW să echipeze propriile automobile cu anvelopele selectate ca echipare originală (OE) de către constructorul bavarez.
BMW are o implicare esențială în dezvoltarea anvelopelor pentru propriile automobile, colaborând cu elita producătorilor din acest domeniu. Printre companiile cu renume internațional care produc anvelope cu specificații speciale pentru BMW se numără Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli sau Hankook.
Clienții pot distinge aceste anvelope alese de BMW ca echipare de serie originală, prin faptul că ele poartă simbolul specific în formă de stea. Acest simbol confirmă că anvelopele au fost fabricate special pentru BMW, ceea ce înseamnă că specificațiile, compoziția materialelor și designul sunt adaptate pentru a pune cât mai bine în evidență caracteristice fiecărui automobil.
Anvelopele alese ca echipare originală trec prin aceeași varietate de teste riguroase la care sunt supuse și modelele BMW. De exemplu, toate modelele BMW sunt testate riguros în condiții meteo extreme, înainte de a intra în producția de serie. Testele de iarnă se fac pe parcursul mai multor ani, mașinile trebuind să îndure temperaturile și zăpezile din zone precum cele aflate aproape de Cercul Polar. În timpul acestor teste se probează și o diversitate de anvelope de iarnă. Așadar, anvelopele alese într-un final ca echipare originală sunt cele mai performante, iar compoziția și designul lor sunt adaptate încă din stadiul incipient de dezvoltare a automobilelor BMW. Astfel, dezvoltarea anvelopelor din echiparea originală poate dura chiar și 3 ani. Iar fiindcă ele trebuie să respecte reputația BMW pentru abilități dinamice, în acest interval sunt testate pentru siguranţă, uzură, confort, eficienţă, dar și pentru stilul de condus şi comportamentul sportiv.
Pentru a descoperi seturile de roți de iarnă BMW puteți vizita cel mai apropiat dealer autorizat sau puteți accesa site-ul oficial bmw.ro/iarna.

JANTELE ORIGINALE BMW OFERĂ STIL UNIC ȘI REZISTENȚĂ LA CONDIȚIILE DE IARNĂ

Modelele de jante originale BMW sunt proiectate pentru a susține performanțele automobilelor și beneficiază de cele mai avansate standarde de producție. Jantele omologate pentru specificațiile individuale ale fiecărui model BMW sunt fabricate din aliaje ușoare și foarte rezistente, pentru a favoriza abilitățile dinamice. Totodată au greutate optimizată, ceea ce contribuie și la reducerea consumului de combustibil.
La fel de important este și designul jantelor originale, deoarece acesta este proiectat pentru a face parte în mod armonios din limbajul estetic foarte expresiv al fiecărui model BMW. Clienții pot alege dintr-o amplă varietate de jante, disponibile la rândul lor în mai multe versiuni cromatice sau de de finisare. Se pot selecta jante monocromatice sau bicolore, iar tehnologia de vopsire nu este doar rafinată, ci și concepută pentru a rezista la temperaturile și uzura intensă din timpul iernii.
BMW a adaptat inclusiv accesoriile pentru roțile de iarnă cu scopul de a proteja jantele. De exemplu, lanțurile de zăpadă BMW Comfort sunt ușor de montat, mulțumită unui cerc integrat de oțel, și nu necesită o protecție suplimentară a jantelor.
În site-ul oficial bmw.ro puteți descoperi întreaga gamă de jante, accesând configuratorul virtual al modelelor BMW.

SERVICE-URILE PARTENERE BMW OFERĂ MONTAREA SPECIALIZATĂ A ROȚILOR DE IARNĂ, PRECUM ȘI SERVICII PENTRU ÎNGRIJIREA ȘI DEPOZITAREA ROȚILOR DE VARĂ

Deși montarea roților poate părea o operațiune simplă, de rutină, este esențial ca aceasta să fie realizată de către tehnicieni specializați. Fiindcă de montarea corectă a roților depind siguranța rulării, precum și uzura anvelopelor, consumul de combustibil și comportamentul dinamic al automobilului.
Bineînțeles, este esențială echilibrarea corectă a anvelopelor. Dar, în plus, automobilele moderne dispun de diverse tipuri de senzori pentru monitorizarea presiunii în anvelope. Aceștia pot fi montanți direct în jantă, sau pot măsura presiunea din cauciucuri cu ajutorul sistemului ABS. Iar calibrarea acestor senzori necesită la rândul ei o procedură specializată.
În acest scop, cele mai înalte standarde de profesionalism și specializare le oferă rețeaua de dealeri autorizați BMW, care acoperă toate regiunile țării. Harta interactivă din site-ul bmw.ro permite găsirea rapidă a celui mai apropiat dealer autorizat, precum și programarea online a vizitei la service. Aceste funcții sunt accesibile și prin intermediul aplicației My BMW.
Apelarea la un dealer autorizat BMW oferă și o varietate de beneficii adiacente pentru posesorii de automobile BMW, care sunt foarte utile pentru sezonul de iarnă. Odată cu montarea roților, service-urile partenere BMW verifică și adâncimea profilului anvelopelor. În acest mod se constată dacă gradul de uzură al anvelopelor este în marja care menține nivelul sigur de performanță. De asemenea, odată cu schimbarea roților se controlează și starea sistemului de frânare. Aceste măsuri oferă posesorilor BMW garanția că vor rula în siguranță pe parcursul iernii.
Desigur, schimbarea roților implică și necesitatea de a depozita roțile de vară, ceea ce nu este tocmai lejer pentru orice posesor de automobil. Astfel, dealerii autorizați BMW oferă și serviciul de depozitare a roților de vară pe durata sezonului rece, în cele mai bune condiții. Iar clienții BMW pot alege inclusiv serviciul de curăţare a anvelopelor de vară.

BMW OFERĂ O GAMĂ DE ACCESORII ȘI SOLUȚII DE ÎNGRIJIRE DEDICATE SEZONULUI RECE

BMW pune la dispoziția clienților săi o gamă amplă de accesorii și soluții care fac utilizarea și îngrijirea automobilului mai confortabilă și mai sigură în condițiile de iarnă. Sunt produse concepute special pentru a fi utile în vacanță, la drum lung sau în deplasările cotidiene.

De exemplu, nu lipsesc din gamă soluţiile BMW pentru degivrare și curățare, care sunt esențiale pentru sezonul rece. Soluția specială BMW pentru curăţarea jantelor îndepărtează rapid murdăria precum praful de frână ars, reziduurile de cauciuc, uleiul sau sarea folosită pentru dezghețarea șoselelor. De asemenea, sunt propuse lichidul de parbriz cu soluţie anti-îngheţ și soluţia de dezgheţare pentru geamuri, ambele distinse atât prin eficiență, cât și prin parfumul Apricelle, specific BMW.

Condițiile de iarnă fac dificile și reparările unor posibilele pene. Astfel, pentru călătoriile în vacanță lipsite de griji BMW oferă și un set de mobilitate. Cu ajutorul acestuia se pot repara anvelopele în cazul unei pene care provoacă perforări mai mici de 4 mm în banda de rulare.

Nu în ultimul rând, mai ales cei pasionați de sporturile de iarnă vor aprecia utilitatea cutiilor de bagaje BMW montate pe plafon, suporturi retractabile pentru schiuri și plăci de snowboard, sau covorașul pentru portbagaj care evită udarea capitonajului.
Desigur, gama de accesorii și soluții originale BMW cuprinde o multitudine de alte produse utile și stilate. Pe toate le puteți descoperi accesând pagina dedicată bmw.ro/iarna.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account