Concertele caritabile World Doctors Orchestra pentru tratarea epilepsiei revin în Cluj și București

World Doctors Orchestra

Concertul caritabil World Doctors Orchestra revine în România pentru a strânge fonduri de care vor beneficia persoanele din țara noastră afectate de epilepsie.

Este vorba despre un concert cu un concept excepțional. 100 de medici care sunt și muzicieni vor interpreta sub bagheta dirijorului Ștefan Willich și alături de violonistul Alexandru Tomescu unele dintre cele mai emoționante compoziții ale muzicii clasice. Vor fi interpretate Rapsodia România Nr.2 de George Enescu, Concertul pentru vioară Nr. 1 de Max Bruch și Simfonia fantastică de Hector Berlioz. În cadrul concertelor din acest an, violonistul Alexandru Tomescu va încânta publicul cu Vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Vă invităm să sprijiniți această cauză deosebită și să vă bucurați de un spectacol muzical unic, luând parte la cele două concerte World Doctors Orchestra. Acestea au loc în data de 25 Mai 2023 în sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor din Cluj-Napoca și în 27 Mai 2023 la Ateneul Român din București.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platformele Entertix și MyTicket.ro. Link-uri directe:

Bilete prin Enternetix.

Bilete prin MyTicket.ro.

Concertul World Doctors Orchestra va aduna fonduri pentru aparatură de diagnosticare și sprijin psihologic

Deseori auzim că muzica alină sau chiar salvează vieți. De altfel, știința modernă arată că terapiile cu sunet sau chiar intervențiile cu sunet și-au găsit o reală utilitate în practicile medicinei. De data aceasta armoniile înălțătoare ale muzicii clasice vor susține sănătatea prin intermediul concertului care va aduce o susținere financiară esențială pentru tratarea și diagnosticarea pacienților cu epilepsie. Toate fondurile colectate cu ocazia concertelor World Doctors Orchestra din Cluj-Napoca și București vor fi direcționate către rețeaua Telemedicina în Epilepsie.

Concret, participând la aceste concerte caritabile veți sprijini achiziționarea celui de al 13 aparat video EEG performant, care va fi instalat în noul centru de epilepsie și monitorizare EEG din rețeaua națională. Totodată, fondurile ajută la înființarea unui centru național de sprijin psihologic care vine în ajutorul părinților care au copii cu epilepsie dar și adolescenților cu acest diagnostic.

Dr. Bogdan Florea, fondator al rețelei naționale de Telemedicină în Epilepsie și director al Centrului de epilepsie și monitorizare EEG din Cluj-Napoca ne oferă cifre clare despre sprijinul foarte important pe care proiectul îl oferă pacienților din România:

“Peste 22.000 de pacienți din România au beneficiat deja de șansa la un diagnostic corect și complet al formei de epilepsie. 65% dintre pacienți au avut nevoie de modificarea schemei inițiale de tratament, cu beneficii clare în scăderea numărului de crize sau a intensității crizelor epileptice”.

Detalii complete despre rețeaua proiectului Telemedicină în Epilepsie puteți citi pe site-ul oficial epilepsy.ro.

Dacă doriți să susțineți acest proiect prin intermediul unei donații, puteți aplica online în siguranța accesând site-ul epilepsy.ro/doneaza.

Despre proiectul Telemedicina în Epilepsie

Proiectul Telemedicina în Epilepsie a fost demarat în 2016 a unor medici care știu cât se poate de clar situația celor care suferă din cauza epilepsiei. Mai exact, în România există peste 300.000 de persoane afectate de diverse tipuri de epilepsie. Alături de membrii Cluburilor Lions din Cluj-Napoca doctorii fondatori ai proiectului Telemedicina în Epilepsie au creat o rețea specializată în tratarea și diagnosticarea acestei afecțiuni.

În prezent, rețeaua de Telemedicină in Epilepsie cuprinde centre de epilepsie și monitorizare EEG în 12 orașe din România. De asemenea, medicii și asistenții tehnicieni EEG urmează constant programe de pregătire și perfecționare. Experiența personalului medical și al aparaturii de ultimă generație este de diagnostica precis forma de epilepsie a fiecărui pacient. Fiindcă diagnosticarea corectă are un rol fundamental pentru configurarea unui tratament corect.

Despre World Doctors Orchestra

World Doctors Orchestra (WDO) este un proiect organizat la nivel mondial. Ansamblul este format din aproximativ 1.800 de medici muzicieni din peste 60 de țări. World Doctors Orchestra a mai concertat în România în anul 2016, concertele fiind găzduite atunci în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.

Pentru mai multe informații despre acest proiect caritabil vă invităm să accesați world-doctors-orchestra.org.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account