Sorana Cîrstea, Horia Tecău şi Adelin Petrişor conduc modele BMW

Jucătorii de tenis Sorana Cîrstea şi Horia Tecău şi jurnalistul Adelin Petrişor conduc modele ale mărcii BMW. Acesta este începutul unui proiect unic de explorare a mărcii. Alături de experienţa cotidiană de condus, aceştia vor participa la anumite evenimente prin care pot descoperi diverse faţete ale mărcii. Proiectul a debutat luni, 14 iulie, cu un curs de pilotaj oferit de pilotul Claudiu David, singurul instructor oficial român al “BMW Driving Experince”.

Experienta_de_condus_Sorana_Cirstea_Horia_Tecau_si_Adelin_Petrisor_medium_1600x1067(32)

În acest moment, Sorana Cîrstea conduce un BMW Seria 4 Cabriolet şi Horia Tecău un BMW Seria 2 Coupe. Ambele au primit o notă suplimentară de sportivitate prin pachetul M Sport şi culoarea albastru estoril. Adelin Petrişor conduce un BMW Seria 3 care a primit un plus de eleganţă prin pachetul de design „Luxury Line”. Toate cele trei modele dispun de propulsorul de doi litri şi patru cilindri în linie care dezvoltă 184 CP, alături de cutia automată cu opt trepte. O combinaţie care asigură reprize sportive dar şi o eficienţă remarcabilă, devenită emblematică pentru BMW prin tehnologiile EfficientDynamics.

Experienta_de_condus_Sorana_Cirstea_Horia_Tecau_si_Adelin_Petrisor_medium_1600x1067(7)

„Colaborarea noastră sunt convins că va deveni una de substanţă. Pe de o parte cele trei personalităţi se regăsesc firesc, se indentifică cu valori ale mărcii noastre. Pe de altă parte dorim să construim proiecte şi evenimente comune care să întărească această asoicere. Această primă experienţă este doar un prim pas, mai avem multe faţete ale BMW care merită povestite şi descoperite: de la tehnologii de avangardă, la implicări în diverse discipline sportive sau proiecte culturale,” a explicat Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group.

Experienţa sportivă

BMW a fost mereu apreciat pentru sportivitate, performanţe dinamice şi agilitate. Modele emblematice care au scris istorie pe circuit, aşa cum este BMW M3, au fost recompensate cu premii, precum colecţia remarcabilă de titluri „Engine of the Year Award”. În fiecare model al mărcii se regăsesc aceste gene sportive: motoarele performante cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, distribuţia de mase sau răspunsul şi precizia direcţiei sunt caracteristici definitorii pentru orice BMW.

Sorana, Horia şi Adelin au putut participa la un program de condus sub coordonarea pilotului Claudiu David. Au putut descoperi calităţile sportive BMW şi au fost pregătiţi pentru un condus în siguranţă. „Mulţi, atunci când vorbesc despre condusul sportiv, se referă numai la viteză. Greşesc. Sportivitatea în lumea automobilului înseamnă în primul rând control şi siguranţă. Atunci când conduc corect, pot fi şi rapid. Şi nu trebuie să depăşesc limita de viteză,” a explicat David.

Experienta_de_condus_Sorana_Cirstea_Horia_Tecau_si_Adelin_Petrisor_medium_1600x1067(20)

După un modul teoretic, Sorana, Horia şi Adelin, au putut acumula experienţă pe propriile modele BMW. Alături de elemente precum poziţia corectă, ergonomică şi sigură la volan şi abordarea corectă a unui viraj, cei trei au putut exersa manevre de urgenţă precum frânarea sau evitarea unui obstacol.

„Am fost surprins de abilităţile lor. Şi-au utilizat experienţa şi pregătirea în exerciţiile noastre. Sorana şi Horia au reflexe şi coordonare de sportivi de top. Adelin are calmul şi concentrarea pe care le intuiam din reportajele lui”, a declarat Claudiu David.

Experienta_de_condus_Sorana_Cirstea_Horia_Tecau_si_Adelin_Petrisor_medium_1600x1067(17)

Evenimentul s-a încheiat cu demonstraţii ale lui Claudiu David pe una dintre cele mai sportive noutăţi BMW din acest an: BMW Seria 2 Coupe M235i. Un model compact, echipat cu un motor de şase cilindri în linie şi 326 CP, o pistă de aeroport şi un pilot cu experienţă – acestea au fost ingredientele unei demonstraţii cu multă adrenalină. BMW M235i a beneficiat de anvelope DUNLOP Sport MAXX RT XL MFS în dimensiunea 225/40ZR18 (92Y). Acestea au fost proiectate să ofere o performanţă a frânării, o aderenţă şi un control sporit în timpul virajelor, similare cu cele oferite de anvelopele de curse folosite în competiţiile pe circuit. Prin experienţa dinamică unică a unui condus sportiv de calitate, aceste anvelope subliniază şi întăresc performanţele automobilelor sportive de top.

Evenimentul din 14 iulie a marcat şi debutul unui spaţiu pe care Claudiu David, alături de echipa sa „Emotions by motion”, doreşte să-l pregătească pentru diverse acţiuni de pilotaj. Amenajat pe pista fostului aeroport militar Siliştea-Gumeşti, acesta are potenţialul de a fi organizat sub forma unui circuit de peste 4 km, configurabil în diverse versiuni şi cu spaţiu deosebit de generos pentru desfăşurarea unor evenimente de motorsport sau training-uri de condus în deplină siguranţă.

Experienta_de_condus_Sorana_Cirstea_Horia_Tecau_si_Adelin_Petrisor_medium_1600x1067(6)

Campion naţional de raliuri, pilot cu experienţă în Campionatul Mondial de Raliuri dar şi pe circuit, Claudiu David vine cu o experienţă bogată în motorsport pe care a folosit-o în a deveni singurul instructor oficial „BMW Driving Experince” din spaţiul non-german. Aceasta este prima şi una dintre cele mai cunoscute şcoli de pilotaj şi condus defensiv aparţinând unei mărci de automobile.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account