Speculatii: Viitoarea generatie BMW M3 Sedan va fi anulata

BMW M3 Sedan

Automobile Magazine a publicat un raport interesant, ingrijorator si plin de speculatii legate de planul BMW de a renunta la viitoarea generatie BMW M3 sedan. Noul model Seria 3 F30 e programat sa apara in 2012, iar modelul M3 ar trebui sa fie prezentat un an mai tarziu.

Acelasi raport publicat de revista mentionata indica faptul ca noul treiar va fi construit avand la baza noua arhitectura MSB a BMW, adica va avea in comun cu viitoarea generatie Seria 1 (cu nume de cod F20) dispunerea lonjeroanelor fata, si ca nu va folosi suspensia de tip dublu wishbone ca in cazul modelelor Seria 5, 6 si 7.

Dupa cum am mai relatat inainte, noua familie Seria 3 va avea un membru in plus: BMW Seria 3 GT, un vehicul hatchback/Gran Turismo.

Lucrurile devin interesante cand sunt mentionate in raport versiunile viitoarei generatii M3. Raportul indica faptul ca M3 va avea doar versiunile coupe si cabrio. In ambele cazuri, V8-ul de 420 CP va fi inlocuit cu un propulsor twin-turbo de 3.0 litri cu sase cilindri in linie, ce va livra in jur de 450 CP. Pana aici toate bune, doar ca lipseste din imagine M3 sedan.

Inca de la lansarea sa, BMW M3 sedan a fost privit ca unul din cele mai bune modele BMW M, o combinatie de sportivitate, lux, manevrabilitate si incantare la rulare. Pana si instructorii BMW par sa-l prefere versiunii coupe a M3-ului deoarece, potrivit acestora, sedanul ofera un echilibru mai bun si o distributie mai buna a greutatii.

Cu alte cuvinte, BMW M3-ul este masina pe care doresti s-o ai cand vine vorba de cateva ture pe circuit, si in acelasi timp, masina perfecta pentru cei ce o folosesc in deplasarile zilnice.

Din punct de vedere financiar, conform surselor, M3 Sedan este un model care se vinde foarte bine, mai ales datorita emblemei M, dar si datorita versatilitatii pe care o ofera.

Asadar, deoarece Automobile Magazine nu intra in detalii specifice, vom privi aceste stiri cu destula suspiciune, si cu speranta ca asa ceva nu se va intampla niciodata.

[Sursa: Automobile Mag ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account