Tesla Model X, încă o demonstrație de magie electrică

tesla model x

Tesla Model X este cel mai [inserează aici un atribut] SUV din lume. Și cel mai SF totodată. 

Tesla, producătorul de mașini electrice care a creat un val (cu Model S) care dăinuie și astăzi, a venit cu un nou produs: un SUV / MPV electric, numit Model X.

Folosindu-se de același ansamblu propulsor folosit pentru Model S, Tesla Model X dispune de 263 de cai-putere pe puntea față și de 510 CP pe cea din spate, cu un total de 967 de Newtoni-metru disponibili de la 0 rpm. Adică suficient cât să sprinteze 0-100 km/h în 3,2 secunde, un timp care îi conferă titlul de cel mai rapid SUV de serie din lume. Viteza este limitată electronic la 250 km/h.

tesla model x

În termeni de economie de combustibil, Tesla Model X poate parcurge până la 413 kilometri cu un singur plin al acumulatorilor, mulțumită și unui coeficient aerodinamic de doar 0,24. Este cel mai economic SUV de serie din lume? Da, este.

În ciuda dimensiunilor generoase – care asigură spațiu pentru până la șapte pasageri – și a masei deloc de ignorat, de 2,5 tone, Tesla Model X este surprinzător de stabil, mulțumită distribuției eficiente a maselor. Acumulatorii așezați pe podeaua mașinii îi conferă lui Tesla Model X un centru de greutate foarte scăzut.

tesla model x

Nici partea de siguranță nu a fost ignorată deloc, ci dimpotrivă. Tesla Model X dispune de un mod de apărare împotriva armelor bio, fiind cel mai sigur loc în cazul unui atac cu arme chimice. Cât despre partea de tehnologii de siguranță, Tesla Model X le are pe toate. Și încă ceva.

„Magic butler” este un sistem de deschidere automată a portierelor, bazat pe un set de senzori care măsoară traiectoria posesorului cheii și își dă seama dacă acesta indică intenția de a intra în mașină. La apăsarea pedalei de frână, ușile se și închid automat.

Apropo de uși, deschiderea ușilor din spate – în stil „falcon” a ajuns în producția de serie, promițând acces de mașină indiferent cât de mic este spațiul între Tesla Model X și mașinile din jur.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account