BMW X6
BMW X6
BMW X6

Top 10 lansări auto de la Geneva

Top 10 lansări auto de la Geneva_FT

Săptămâna trecută a fost una plină cu lansările petrecute la ediția din acest an a Salonului Auto de la Genva. Acum, când ne-am mai relxat puțin, putem să facem un „Top 10 lansări auto de la Geneva” așa cum le vedem noi, chiar dacă asta înseamnă să amestecăm concepte cu modele de serie și cu mașini destinate exclusiv pentru circuit.

10. Audi prologue Avant Concept | Top 10 lansări auto de la Geneva

Despre Audi proloque Concept am tot vorbit pe blog aici și aici, însă versiunea Avant este nouă și a fost prezentată în premieră la Salonul Auto de la Geneva. Deși este vorba doar despre un concept, Audi prologue Avant Concept cei de la Audi încearcă să ne convingă că sub capota mașinii se află tehnologie foarte apropiată de cea de serie. Practic, Audi proloque Avant Concept ne propune un sistem de propulsie de tip plug-in hybrid. Mai exact, sub capota conceptului ce prefigurează un posibil Audi A9 Sportback se află aceeași tehnologie ce echipează versiunea de serie a noului Audi Q7 e-tron. Practic, avem de-a face cu un motor diesel de 3,0 litri, ajutat de un motor electric, pentru o putere totală de 455 CP și un moment motor de 750 Nm. Audi prologue Avant Concept ar trebui să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde. Pe lângă tracțiunea integrală, Audi prologue Avant Concept mai vine la pachet și cu sistemul de tracțiune integrală quattro, dar și cu un sistem de direcție pe roțile spate, tocmai pentru a oferi un comportament dinamic cât mai precis. Audi proloque Avant Concept intră în „Top 10 lansări auto de la Geneva” pentru că ne ajută să ne dăm seama despre cum ar putea arăta un eventual Audi A9 Sportback, dar și pentru că este propulsat de o combinație foarte reușită între un motor diesel și unul electric.

Top 10 lansări auto de la Geneva

9. Bentley EXP 10 Speed 6 Concept | Top 10 lansări auto de la Geneva

Bentley EXP 10 Speed 6 Concept are un complicat și e te face să te întrebi cum se poate oare ca aceeași șefi să fie responsabili și plictisitorul  Volkswagen Passa, dar și de această minunăție a designului. Da, sigur, este doar un concept, dar mai-marii Bentley ne asigură că o mare parte din designul acestui concept va fi preluat mai departe către producția de serie. De fapt, Bentley EXP 10 Speed 6 Concept este un Porsche 911 wannabe, dar care, dacă va arată așa, cu siguranța vă întoarce multe capete pe stradă și va deschide brațele multor domnițe aflat în căutarea supercar-ului perfect sau a celui cel conduce. Cel mai probabil, dacă Bentley EXP 10 Speed 6 Concept va intra în producția de serie va avea la îndemână V8-ul de 4,0 litri ce propulsează în acest moment modelul Bentley Continental GT. În versiunea cea mai potentă, acest motor este responsabil pentru 529 CP și 680 Nm și îl ajută pe Bentley Continental GT V8 S să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde și îi imprimă o viteză maximă de peste 300 km/h. Tot conform unor zvonuri publicate pe WorldCarFans, Bentley EXP 10 Speed 6 Concept ar putea avea un preț – dacă va intra în producția de serie – în jurul a 160.000 de euro.

Top 10 lansări auto de la Geneva

8. Aston Martin DBX Concept | Top 10 lansări auto de la Geneva

Departe de producția de serie și cu un design atipic pentru marca britanică, Aston Martin DBX Concept prefigurează o nouă linie de design pentru GT-urile de lux ale celor de la Aston Martin. Cu toate acestea, deși designul este impresionant, Aston Martin DBX Concept pare mai degrabă un mini-crossover, decât un GT sportiv dacă judecăm după garda la sol. Oricum ar fi, cei de la Aston Martin ne spun că acest concept este complet electric și că beneficiază de o serie de tehnologii inovatoare. Direcția „drive by wire” sau geamurile care-și schimbă „transparența” sunt doar câteva dintre detalii pe care Aston Martin a pus accent. Nouă ne place designul și, mai presus de toate, ne place Aston Martin.

Top 10 lansări auto de la Geneva

7. Rolls-Royce Phantom Serenity | Top 10 lansări auto de la Geneva

Nu este un concept, dar Rolls-Royce Phantom Serenity ar putea foarte bine să fie unul. Modelul este dezvoltat de echipa Bespoke a celor de la Rolls-Royce, un fel de echipă care aduce un plus de orice unor mașini care deja îți oferă orice. Cu cea mai scumpă vopsea creată vreodată de Rolls-Royce și cu un interior lucrat manual, din mătase, Serenity este exemplul perfect al individualizării și al modului în care fiecare Rolls-Royce poate să fie unic. Prețul este greu de estimat, pentru că Rolls-Royce Phantom Serenity nu este genul de mașină pe care ți-o alegi dintr-un catalog. Ea este creată special.

Top 10 lansări auto de la Geneva

6. Ferrari 488 GTB | Top 10 lansări auto de la Geneva

Dacă nu este o mașină care obține cel mai bun compromis între sportivitate și confort, atunci este o mașină de curse care se comprtă foarte docil pe șosea. Mda, sună ca un clișeu venit din lipsă de inspirație, însă cei de la Ferrari asta spun și, în lipsă de metode pentru a-i contrazice, trebuie să-i credem pe cuvânt. Despre Ferrari 488 GTB am scris aici pe îndelete, însă esențial este că mașina apare la 40 de ani de la montarea primului V8 central pe un model Ferrari. Se întâmpla pe 308 GTB, iar acum, Ferrari 488 GTB duce tradiția mai departe. Cu un V8 turbo, de 3.902 cmc, Ferrari 488 GTB pune la dispoziție 670 CP la 8.000 de rotații pe minut și 760 Nm. Sprintul 0-100 km/h: 3,0 secunde. Sprintul 0-200 km/h: 8,3 secunde. Viteza maximă: <330 km/h. Atât!

Top 10 lansări auto de la Geneva

5. McLaren 675 LT | Top 10 lansări auto de la Geneva

În cazul acestei mașini trebuie să trecem direct la subiect, pentru că este o mașină de circuit, construită în așa fel încât să fie omologată și pentru stradă. Raportul putere/greutate depășește 550 CP/tonă, așa că mașina merge repede. Atât de repede cât îi permit cei 666 CP și 700 Nm, proveniți dintr-un V8 twinturbo de 3,8 litri. McLaren 675 LT accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde, de la 0 la 200 km/h în 7,9 secunde și are o viteză maximă de 330 km/h.

Top 10 lansări auto de la Geneva

4. Porsche 911 GT3 RS | Top 10 lansări auto de la Geneva

La fel ca și în cazul McLaren-ului de mai sus, Porsche 911 GT3 RS este o mașină cu roll-cage și extinctor pe care ai voie, legal, să o scoți pe stradă. Asta nu înseamnă însă că te vei simți și bine cu ea pe un drum public. Unde te vei simți bine cu ea nu sunt treceri de pietoni, intersecții și limitatoare de viteză, sunt vibratoare, boxe, ace de păr. Cu cel mai mare și mai puternic motor normal aspirat din familia 911, GT3 RS livrează 500 CP și 460 Nm, suficienți pentru a oferi un sprint 0-100 km/h în 3,3 secunde. Accelerația de la 0 la 200 km/h durează 10,9 secunde, iar prețul este de aproap 182.000 de euro. Aaa, important este și faptul că Porsche 911 GT3 RS a obținut un timp de șapte minute și 29 de secunde, devenind astfel mai rapid decât celebrul Porsche Carrera GT.

 

Top 10 lansări auto de la Geneva

3. NanoFlowcell Quant F Concept | Top 10 lansări auto de la Geneva

O mașină venită din viitor cu un sistem de propulsie venit și el din viitor. NanoFlowcell Quant F Concept aproape o mașină pentru că reprezentanții companiei spun că exteriorul este 100% omologat pentru producția de serie, în timp ce interiorul este omologat în proporție de 90%. Ce înseamnă asta nu știm nici noi exact. Ce ne-a atras atenția aici, în afară de designul fabulos, este numărul cailor putere: 1.090 CP. Da, o mie nouăzeci. Cum și de unde? Nu putem să vă spunem decât că NanoFlowcell Quant F Concept folosește un sistem de propulsie electric care nu mai există niciunde în lume. Restul discuției devine prea tehnică și duce prea departe de prezent ca să o luăm în calcul.

Top 10 lansări auto de la Geneva

 

2. GTA Spano | Top 10 lansări auto de la Geneva

Spaniolii nu par cei mai agresiv oameni de pe planetă, dar asta nu pare să-i oprească pe cei de la Spania GTA în căutarea și realizarea unui supersportcar. Da, nu supercar, nu hypercar, ci supersportcar. Cu un V10 TwinTurbo de 8,0 litri, mașina dezvoltă 925 de cai-putere și un moment motor maxim 1.220 Nm, GTA Spano are tot dreptul să se numească un supersportcar. Sprintul 0-100 km/h se întâmplă în 2,9 secunde, iar viteza maximă este de 370 km/h. Șasiul de tip monococă este construit dintr-o combinație ciudată de carbon, grafit, titan și Kevlar pentru a obține o rigiditate structurală de top, dar și o greutate minimă. Spano GTA va fi produs într-o serie limitată de numai 99 de exemplare.

Top 10 lansări auto de la Geneva

1. Aston Martin Vulcan | Top 10 lansări auto de la Geneva

Din tot ce am văzut anul acesta la Geneva, Aston Martin Vulcan este mașina care ne-a rămas întipărită în minte. Este un model destinat exclusiv circuitelor, va fi produs în 24 de unități și nu vine cu sisteme de propulsie electrice din viitor, ci cu un motor cât se poate de cinstit. Un V12 normal aspirat, de 7,0 litri, responsabil pentru o putere maximă de peste 800 CP. Un șasiu de tip monococă din fibră de carbon, un diferențial cu alunecare limitată, suspensie cu amortizoare reglabile, bare antiruliu reglablie, sistem de frânare cu discuri ceramice și un sistem ABS reglabil după dorințele șoferului. Cam așa arată date tehnice ale unei mașini construite cu un singur scop în minte și anume acela de a excela pe circuitle lumii fără gânduri legate de consum, poluare sau preț. Tocmai de asta de și place Aston Martin Vulcan atât de mult. Reprezintă cea mai pură expresie a pasiunii automobilistice din ultima vreme.

Top 10 lansări auto de la Geneva

Puteți citi totul despre lansările BMW de la Salonul Auto de la Geneva aici.

 

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account