BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe: spirite încinse

BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe

BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe este un comparativ foto care analizează, la nivel teoretic, diferențele dintre cele mai râvnite coupe-uri premium disponibile pe piață. Desigur, nici Audi RS5 nu face excepție, dar am preferat să ne concentrăm pe modelele cu propulsie.

Atunci când cauți un coupe premium, cu trațiune spate și performanțe de supercar, pretențiile sunt dintre cele mai ridicate. Astfel, comparativul BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe pune față-n față două mașini pe care le alegi mai degrabă cu sufletul decât după analize raționale. Cu toate astea, cifrele seci de pe fișele de produs sunt întotdeauna motiv de discuție. Așa că noi o să le așternem aici, pe rând, de la performanțe, până la prețuri și impozite.

BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe

BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe: Performanțe dinamice

Ei bine, prima diferență notabilă între cele două modele este alegerea propulsorului și a transmisiei. În timp ce BMW M4 Coupe vine la pachet cu un motor de 3,0 litri, cu șase cilindri în line și cu transmisie manuală în echiparea standard, Mercedes-AMG C 63 Coupe se bazează pe un V8 de 4,0 litri, cuplat transmisiei automate AMG Speedshift. Cu 431 de cai-putere dezvoltați la 5.500 de rotații pe minut și cu 550 Nm disponibili între 1.850 și 5.500 rpm, BMW M4 Coupe are nevoie de 4,1 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. De cealaltă parte, AMG-ul vine cu mai multă putere, mai mult cuplu, dar și cu 175 de kilograme în plus. Astfel, V8-ul lui Mercedes-AMG C 63 Coupe pune la bătaie nu mai puțin de 476 de cai-putere, disponibili începând cu 5.500 rpm. Momentul motor maxim este impresionant, AMG-ul brutalizând roțile spate cu 650 Nm între 1.750 și 4.500 rpm. Sprintul de la 0 la 100 km/h durează fix 4,0 secunde în cazul Mercedes-ului. De aici ne putem da seama cât de importante sunt acele kilograme în plus. Fără ele, probabil că AMG-ul ar fi fost mult mai rapid.

BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe

Totuși, mai sunt câteva chestii importante de știut, pentru că ambii producători ofere spre vânzare și versiuni mai puternice, mai rapide și ceva mai duse spre extrem. De exemple, Mercedes-AMG C 63 Coupe pune la bătaie 510 cai-putere, caz în care sprintul 0-100 km/h scade până la 3,9 secunde. În colțul alb/albastru, fanii BMW pot opta pentru un M4 Coupe CS. Adică o brută extremă, care dezvoltă 460 de cai-putere și 600 Nm și care egalează sprintul 0-100 km/h al lui C 63 Coupe, reușind să termine „proba de sprint” tot în 3,9 secunde. Dar aceste performanțe extreme vin la pachet și cu o serie de costuri suplimentare, care nu sunt deloc neglijablie. Oricum, în cazul performanțelor dinamice, pe hârtie, cele două modele sunt la egalitate. Totuși, s-ar putea ca pe un circuit, greutatea mai mică a lui BMW M4 Coupe să se facă simțită și să-i ofere performanțe și timpi mai buni bavarezului. Pe de altă parte, suntem convinși că AMG-ul se poate transforma într-un huligan…

BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe: Prețuri

Așa cum spunem și mai sus, versiunile de top ale celor două modele vin cu niște costuri suplimentare. Însă nici prețurile de pornire nu sunt de cele mai prietenoase. În primul rând, o să observi că BMW M4 Coupe este mașina mai scumpă. Considerabil mai scumpă. Cu un preț de listă de 82.824 de euro, cu TVA inclus, BMW M4 Coupe îți oferă posibilitatea de a avea această mașină cu transmisia manuală. Însă dacă vrei automata cu dublu ambreiaj, o să mai scoți din buzunar 3.997 de euro, cu TVA, ceea ce înseamnă că prețul mașinii ajunge la 86.821 de euro, cu TVA. Mercedes-AMG C 63 Coupe are un preț de listă de 78.032 euro, cu TVA, și vine în standard cu automata AMG Speedshift. Artimetica simplă ne spune că BMW M4 Coupe este mai scump decât omologul AMG cu 8.789 de euro. De fapt, BMW M4 Coupe este atât de scump, încât cu banii de pe el îți poți cumpăra cu C 63 Coupe… Mai departe, BMW M4 Coupe CS este o cu totul altă mâncare de pește circuit. Și nu prea are omolog din partea Mercedes-AMG. Dar oricum, la 124.950 de euro, cu TVA inclus – căci atât costă CS-ul – ai cu totul alte variante la dispoziție. Am mai putea discuta la acest capitol despre consumuri medii, emisii CO2, impozite, RCA-uri… dar sunt convins că aceste date sunt prea puțin relevante atunci când vorbim despre aeste două mașini.

BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe

BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe: concluzie

În cadrul comparativului foto BMW M4 Coupe vs Mercedes-AMG C 63 Coupe, concluziile sunt relativ simple. BMW M4 Coupe este mașina mai scumpă, mai ușoară și, probabil că cea mai rapidă pe un circuit. Pe de altă parte, nu exită niciun dubiu că AMG-ul este la fel de perofrmant pe stradă și, dacă te interesează să ai cât mai mulți cai sub capotă, atunci versiunea devine foarte atractivă, mai ales că vine la același preț cu cel al unui M4 Coupe. Și, desigur, nu trebuie să uităm nici faptul că BMW M4 se află deja pe piață din 2014 și că AMG-ul doar ce a fost prezentat sub forma unui facelift.

Urmărește și testul nostru video între două BMW-uri oarecum similare, dar diferite:

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account