Totul despre noile BMW Seria 5 Sedan şi Touring

O prezenţă puternică, un interior plin de detalii rafinate, soluţii de electricare care îmbunătăţesc eficienţa şi inovaţii de ultimă oră în domeniile asistării condusului, al controlului/operării şi al conectivităţii ajută noul BMW Seria 5 să-şi consolideze poziţia ca reprezentant foarte sportiv, eficient şi progresiv în segmentul premium al clasei superioare.

Alături de noul BMW Seria 5 Sedan, noul BMW Seria 5 Touring va fi disponibil acum şi cu un sistem de propulsie plug-in hybrid. Utilizarea tehnologiei mild hybrid, cu generator-starter de 48V, va fi extinsă la toate modelele cu motorizare cu patru sau şase cilindri. Cele mai importante dotări noi de interior includ sistemul de afişare şi operare, care cuprinde acum şi un display central de până la 12,3 inch (31,24 cm). În plus, introducerea sistemului de operare BMW 7 aduce acum clienţilor serviciile Asistentului personal inteligent BMW. De exemplu, prin adăugarea opţională a asistentului de control al direcţiei şi al benzii – cu funcţiile de navigaţie activă şi, ca noutate, formarea automată a benzii de urgenţă – la lista sistemelor de asistare a condusului, noul BMW Seria 5 face noi paşi spre condusul autonom.

Gama largă de inovaţii tehnologice de la bord deschide calea pentru ca gama de modele cu cea mai mare tradiţie în portofoliul BMW să scrie un alt capitol din povestea sa de succes. Peste 600.000 de unităţi BMW Seria 5 Sedan şi BMW Seria 5 Touring au fost acum vândute în întreaga lume de la lansarea actualei generaţii de modele. Introducerea pe piaţă a noului BMW Seria 5 va începe în iulie 2020. Ambele modele vor fi produse la uzina BMW din Dingolfing, în Bavaria. Noul BMW Seria 5 Sedan va fi construit şi de partenerul de producţie Magna Steyr din Graz (Austria). Versiunea cu ampatament lung a sedanului este fabricată exclusiv pentru piaţa chineză în cadrul uzinei Dadong a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive din Shenyang.

Design exterior: prezenţă crescută şi stil sportiv rafinat
Designul exterior al BMW Seria 5 este scos în evidenţă de lini clare, elegante şi sportive. Grila BMW a crescut în dimensiuni şi acum coboară mai mult spre spoiler. Este încadrată de un contur dintr-o singură bucată, ceea ce inspiră putere. Conturul mai subţire al farurilor oferă o intepretare nou, modernă, a designului consacrat BMW. Dispuse una lângă cealaltă, două surse de lumini de zi în formă U sau, opţional, în formă L creează o grafică precisă şi modernă. Noile faruri LED complete, care includ lumina de viraje adaptivă, faza lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire, cu tehnologie matrix, şi asistentul de fază lungă sunt oferite opţional. BMW Laserlight sunt de asemenea disponibile opţional acum pentru toate variantele BMW Seria 5. La ambele variante opţionale de faruri, luminile de zi îndeplinesc şi rolul de semnalizatoare. Muchiile negre şi noua grafică L asigură un impact vizual marcant pentru stopurile noului BMW Seria 5. Stopurile şi luminile de frână sunt integrate într-un ansamblu comun, care acum formează un singur grup optic cu lentile externe tridimensionale proeminente. Indiferent de linia de echipare şi motorul specificat, toate modelele noului BMW Seria 5 au finisaje trapezoidale ale evacuărilor.

Pachetul M Sport, jantele BMW Individual Air Performance şi M Sport Edition duc exclusivitatea la nivel superior
Pachetul M Sport aduce un design mai puternic prin elementele aerodinamice noi şi proporţionate dinamic. Noile culori pentru exterior şi jantele BMW Individual Air Performance – aflate la debut – sunt alte noutăţi de design. Construcţia inovatoare a jantelor exclusiviste din aliaj uşor determină o reducere a masei şi a coeficientului aerodinamic cu 5%. Impactul este o reducere a emisiilor cu 3 grame CO2 per km în ciclul de test WLTP pentru modelele cu motor cu ardere internă şi 2 grame CO2 per km în ciclul de test WLTP şi un kilometru în plus de automomie electrică pentru modelele plug-in hybrid. BMW Group devine primul producător din lume care combină janta de aluminiu turnat cu inserţii speciale pentru optimizarea aerodinamică.

În plus, o nouă versiune M Sport Edition a noului BMW Seria 5 va fi disponibilă de la lansare într-o serie limitată de 1.000 de unităţi. Specificaţia sa exclusivă include pachetul M Sport, jantele Air Performance specifice modelului şi un finisaj în culoarea Donington Grey metalizat.

Interior: display central de 12,3 inch, noi opţiuni de echipamente
Displayul central de 10,25 inch (26,04 cm / standard) sau 12,3 inch (31,24 cm / opţional), butoanele cu design nou de pe consola centrală şi volanul sport îmbrăcat în piele (disponibil standard), cu butoane multifuncţionale revizuite, evidenţiază interiorul foarte rafinat. Echiparea standard a noilor BMW Seria 5 Sedan şi BMW Seria 5 Touring include acum şi control automat al climatizării, cu două zone de reglaje în faţă.

Noile completări ale listei de opţiuni includ scaune M multifuncţionale, cu tetieră integrată (până acum rezervate pentru M5) cu o gamă largă de reglaje, noi benzi decorative pentru interior şi tapiţerie a scaunelor cu decoraţiuni Sensatec perforate.

Varietatea plug-in hybrid creşte iniţial la cinci modele; tehnologia eDrive este disponibilă acum şi pentru noul BMW Seria 5 Touring şi în combinaţie cu un motor cu şase cilindri dispuşi în linie
Din toamna anului 2020, tehnologia BMW eDrive de ultimă generaţie va fi combinată cu un motor pe benzină, cu patru cilindri, pentru a alimenta nu numai noile BMW 530e Sedan şi BMW 530e xDrive Sedan, ci şi noile BMW 530e Touring şi BMW 530e xDrive Touring. Motorul pe benzină va produce o putere maximă de 135 kW/184 CP, în timp ce motorul electric dezvoltă 80 kW/109 CP. Puterea maximă a sistemului este de 118 kW/252 şi poate urca pentru intervale scurte de timp la un maxim de 215 kW/292 CP cu ajutorul funcţiei XtraBoost. Autonomia electrică este de 58-62 de kilometri pentru noul BMW 530e Touring şi de 53-56 de kilometri pentru noul BMW 530e xDrive Touring. Atât în versiunea cu tracţiune spate, cât şi în versiunea cu tracţiune integrală, modelul 530e Sedan accelerează la 100 km/h

Apariţia noului BMW 545e xDrive Sedan în toamna anului 2020 va extinde selecţia de variante plug-in hybrid. La acest model, motorul electric de 80 kW/109 CP este combinat cu un propulsor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, care generează 210 kW/286 CP, rezultând o putere totală de 290 kW/394 CP şi un cuplu impresionant de 600 Nm. Noul BMW 545e xDrive Sedan oferă o autonomie electrică de 54-57 de kilometri.  Noul BMW 545e xDrive Sedan spritnează la 100 km/h în numai 4.7 secunde.

Serviciul digital BMW eDrive Zone este disponibil standard la toate modelele plug-in hybrid. Această funcţie unică trece automat automobilul în modul de funcţionare full electric când acesta intră într-o „zonă verde”.

Tehnologie mild hybrid 48V pentru toate motoarele cu patru şi cu şase cilindri
Tehnologia mild hybrid, introdusă în premieră la modelele BMW 520d şi BMW 520d xDrive în toamna anului 2019, va oferi acum performanţe îmbunătăţite cu consum de combustibil mai mic şi confort îmbunătăţit la condus pentru toate variantele de motorizări cu patru şi cu şase cilindri ale noului BMW Seria 5. Montarea unui generator 48V foarte puternic şi a unei baterii suplimentare permite un nivel foarte ridicat de generare de energie la frânare şi de stocare. Această energie poate fi folosită atât pentru alimentarea sistemului electric 12V, cât şi pentru a uşura sarcina asupra motorului termic şi a-i oferi un plus de putere.

Generatorul-starter produce un impuls electric care oferă instantaneu un supliment de 8 kW/11 CP, adăugând un plus de dinamism atât la demaraj, cât şi la accelerare în mişcare. De asemenea, un generator-starter puternic creşte şi eficienţa prin asistarea motorului atunci când se rulează la viteze constante şi prin îmbunătăţirea confortului atunci când sunt utilizare funcţiile Auto Start-Stop şi coasting. La deccelerare, atunci când automobilul se apropie de o intersecţie sau o coloană de maşini, de exemplu, la viteze mai mici de 15 km/h motorul cu ardere internă se opreşte automat. În regim de coasting, la viteze între 25 şi 160 km/h, motorul  este de asemenea oprit automat. Funcţionarea în modul costing este disponibilă atât în modul ECO PRO, cât şi în modul COMFORT, la ridicarea piciorului de pe pedala de acceleraţie, motorul este decuplat de la transmisie şi oprit.

Tehnologia de propulsie şi şasiu dezvoltată suplimentar
Alături de motorul V8 de 390 kW/530 CP de sub capota BMW M550i xDrive Sedan, noul BMW Seria 5 vine cu o varietate de alte trei motoare pe benzină şi trei motoare diesel care generează între 135 kW/184 CP şi 250 kW/340 CP. Sistemul de injecţie directă de la propulsoarele pe benzină funcţionează la presiune crescută, ceea ce înseamnă o eficienţă mai mare, în timp ce tehnologia de supraalimentare cu două turbine, care acum este disponibilă la toate variantele diesel, asigură o livrare şi mai spontană a puterii alături de o eficienţă crescută. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive este oferită ca dotare standard sau opţional pentru toate variantele de model, cu excepţia motorizării entry-level pe benzină.

Există o serie de sisteme de şasiu sofisticate, concepute pentru îmbunătăţirea efectivă a agilităţii şi dinamicii sau a confortului de condus. Suspensia adaptivă oferă amortizoare controlate electronic care pot adapta răspunsul individual pe fiecare roată, pentru un plus de confort şi stabilitate sportivă. Adaptive Drive combină amortizoarele reglate electronic cu barele stabilizatoare antiruliu.

Suspensia M Sport oferă o setare sport pentru un răspuns deosebit de dinamic. Suspensia M Adaptivă combină amoritzoarele controlate electrionic, sistemul adaptive drive şi o setare sport a suspensiei.  Suspensia M Adaptivă Professional combină toate aceste soluţii cu Direcţia Integrală Activă. Cea mai recentă versiune a acestui sistem, disponibilă opţional, poate veni în ajutorul conducătorului în timpul manevrelor prin bracarea roţilor spate chiar şi la viteze mai mici de 3 km/h. Sistemul funcţionează, ca până acum, cu bracarea roţilor spate în sensul opus faţă de roţile spate, pentru manevrabilitate la viteze mici. Roţile spate sunt bracate în acelaşi sens cu roţile faţă pentru stabilitate la viteze mari. Sistemul este comandat electronic şi asigură, în plus, stabilitatea direcţională a maşinii, putând fi combinat şi cu sistemul de tracţiune integrală, inclusiv pe modelele plug-in hybrid.

Acum, etrierele roşii sunt disponibile ca alternativă la cele de culoare albastră ca diferenţiere vizuală pentru frânele M Sport.

Sistemele de asistare a condusului oferă funcţii suplimentare
Sistemele de asistare a condusului disponibile pentru noul BMW Seria 5 îmbunătăţesc confortul la condus pe distanţe lungi, dar cresc şi siguranţa în situaţiile în care conducătorul nu are o vizibilitate bună. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii, inclus cu opţiunea Driving Assistant, oferă acum şi facilitatea de revenire pe bandă prin intermediul asistentului de direcţie. Cea mai recentă versiune a asistentului de control al direcţiei şi al benzii, inclus ca parte a noului pachet Driving Assistant Professional, aduce şi navigaţie activă. Acest sistem foloseşte datele de navigaţie pentru a observa în avans când va fi necesară o schimbare a benzii, iar aceasta poate fi efectuată cu uşurinţă folosind asistentul de schimbare a benzii. Există şi o funcţie nouă numită „formarea automată a benzii de urgenţă”, care intervine pentru a ghida maşina spre cea mai potrivită parte a benzii sale, în ambuteiajele de pe autostradă. (Aceste sisteme nu sunt disponibile în România.)

Gama de funcţii ale Parking Assistant a fost extinsă odată cu adăugarea asistentului de marşarier, care preia controlul direcţiei în timp ce parcurge înapoi distanţe de până la 50 de metri. Noul Drive Recorder permite conducătorilor să înregistreze şi să stocheze imagini din jurul automobilului. Iar reprezentarea 3D a zonei înconjurătoare pe panoul de instrumente oferă o imagine de ansamblu îmbunătăţită asupra situaţiei actuale a traficului, a stării sistemelor de asistare a condusului şi a posibilelor acţiuni pe care le oferă.

Noi servicii digitale: BMW Maps, asistent personal inteligent BMW, integrare smartphone, actualizare software la distanţă
Atât BMW Live Cockpit Plus – disponibil standard -, cât şi BMW Live Cockpit Professional – opţional – aduc noul sistem de operare BMW 7 în BMW Seria 5, împreună cu o serie de servicii digitale suplimentare. Pe lângă calcularea foarte rapidă şi precisă a traseelor şi a timpilor de sosire sau actualizarea la intervale scurte a datelor de trafic în timp real, BMW Maps, noul sistem de navigaţie bazat pe cloud, permite conducătorilor să aleagă orice cuvânt când selectează o destinaţie. Iar asistentul personal inteligent BMW cu funcţionalitate extinsă este disponibil acum la noul BMW Seria 5 ca dotare standard.

Funcţia standard de integrare a smartphone-ului este compatibilă acum atât cu Apple CarPlay, cât şi cu Android Auto. O altă noutate este funcţia de actualizare software la distanţă care permite ca funcţii modernizate ale automobilului şi servicii digitale suplimentare să fie importate „over-the-air” în maşină.

* Toate datele referitoare la performanţe, consum de combustibil/energie electrică şi emisii sunt provizorii.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account