Audi Q2 confirmat pentru 2016

Audi Q2 (4)

Audi Q2 se pare că va debuta pe parcursul anului viitor și, din câte ne dăm noi seama va rivaliza cu viitorul BWM X2 model programat pentru lansare în 2017. În plus, pe lista rivalilor lui Audi Q2 se află și MINI Countryman.

Încă nu știm exact cum mai stau lucrurile în discuția dintre Audi și Alfa Romeo despre denumirile Q2 și Q4, însă tindem să credem că Audi va avea câștig de cauză. Ca un scurt reminder, Alfa Romeo se pare că avea denumirile Q2 și Q4 înregistrate deja, motiv pentru care au apărut zvonuri despre posibilitatea ca viitoare SUV-uri compacte Audi să poare numele Audi TTQ sau Audi TT Offroad. Totuși, într-o declarație recentă, CEO-ul Audi, Rupert Stadler, a confirmat faptul că Audi Q2 va intra pe piață anul viitor, deschizând o nouă nișă pentru Audi.

Audi Q2

În aceeași declarație care confirmă apariția lui Audi Q2 în 2016, CEO-ul Audi mai spune că marca pe care o reprezintă va investi peste trei miliarde de euro pentru a dezvolta viitoare modele, dar mai ales pentru a dezvolta metode alternative de propulsie. Audi Q2 își va face apariția în 2016 alături de o nouă generație a modelului Audi Q5, iar în 2018, Audi Q6 își va face apariția ca primul SUV electric al mărcii. Acesta din urmă este bazat pe conceptul Audi e-tron quattro prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Frankfurt. Același CEO mai spune că până în 2020 Audi va pune la dispoziția clienților săi în jur de 60 de automobile diferite. Printre acestea, se numără și viitorul Audi Q8, un model care va rivaliza cu viitorul BMW X7.

Audi Q2

Audi Q2 o să devină cel mai mic crossover al mărcii și va beneficia de arhitectura comună de produs pe care o regăsim pe atât de multe modele Audi. Sub capotă, viitorul Audi Q2 va avea probabil aceleași motorizări cu trei și patru cilindri pe care le regăsim acum în gama lui Audi Q3. Cele mai recente zvonuri despre Audi Q2 susțin că acest model își va face apariția la Salonul Auto de la Geneva din această primăvară și că există și posibilitatea unui Audi RS Q2. Totuși, mai probabilă ni se pare includerea în gama de motorizări pentru Audi Q2 a unei versiuni hibride sau de tip plug-in hyrbid.

Audi Q2

Sursă: Motor1.com

Citește și cele mai recente informații despre viitorul BMW X2:

BMW X2 (1)

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account