Va exista vreun succesor pentru BMW Z4?

Va exista vreun succesor pentru BMW Z4?

Segmentul de roadstere premium se zbate de cativa ani sa supravietuiasca, vanzarile de modele BMW Z4 sau Mercedes-Benz SLK fiind destul de scazute fata de asteptari. In ciuda designului foarte apreciat si a experientei la rulare, vanzarile de modele Z4 au totalizat doar 15.249 unitati in 2012, la nivel global.

In cadrul unui interviu acordat Auto Zeiting, seful BMW Norbert Reithofer face o referinta interesanta la modelul Z4 si la posibilitatea ca acesta sa aiba un succesor: „Daca Z4 va avea un succesor, acesta ar putea face parte dintr-o noua arhitectura de masini sport, dezvoltata de BMW”, a spus Reithofer in acelasi interviu in care se discuta si despre masina sport BMW – Toyota .

Randare realizata de Autoevolution

Sursele noastre spun ca e putin probabil sa apara un succesor pentru BMW Z4 si ca un posibil model ar putea fi BMW Z2, in legatura cu care circula o serie de zvonuri.
BMW Z2 ar calca pe urmele modelului de succes Z3, un roadster mic compact. In vreme ce sursele noastre indica faptul ca va beneficia de platforma cu propulsie spate, remarca facuta de Reithofer ar putea fi interpretata la modul ca am putea vedea in schimb arhitectura cu tractiune fata. Dar la acest moment toate aceste detalii sunt pure speculatii.

Noua platforma ar putea contribui la reducerea costurilor si astfel s-ar putea obtine un pret relativ scazut pentru decapotabila premium.

Sub capota, BMW Z2 ar fi propulsat de familia de motoare cu patru cilindri, care poate fi modificata pentru a atinge nivele de performanta echivalente cu un motor cu sase cilindri.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

Comentarii

©2017 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account