BMW a inaugurat a treia fabrică de baterii în Shenyang, China

BMW X5 hybrid

BMW Group continuă expansiunea în segmentul automobilelor electrificate și anunță că tocmai a inaugurat a treia fabrică de baterii, în colaborare cu Brilliance China Automotive Holdings.

Noua facilitate de producție a BMW Brilliance Automotive – „Centru de Baterii de Înaltă Tensiune” este localizată în Shenyang, China și va conlucra cu fabricile din Dingolfing și Spartanburg pentru a asigura necesarul de acumulatori pentru atingerea obiectivului BMW Group – livrarea a 100.000 de automobile electrice și hibrid până la finalul anului 2017. În plus, aceasta este aproape de uzina de la Dadong, unde printre altele, este asamblată și Seria 5 Plug-in Hibrid pentru piața locală. Aceeași fabrică de la Dadong va produce pe viitor și X3 hibrid, conform Automotive News China.

Efortul BMW vine într-o perioadă în care discuțiile despre limitările furnizorilor de baterii devin din ce în ce mai dese. Practic, capacitatea de a produce acumulatorii litiu ion influențează în mod direct ritmul de producție, iar acest lucru a ieșit în față recent, odată cu problemele de producție ale Tesla Model 3. BMW lucrează intens pentru a-și acoperi cât mai bine necesarul de baterii pentru electricele și hibrizii din gamă, mai ales că estimările grupului german spun că 15-25% din vânzările portofoliului BMW vor fi în 2025 automobile electrificate.

Alături de motorul electric, bateria de înaltă tensiune este un element central al automobilelor parţial şi complet electrificate. Producţia internă conferă BMW Group un avantaj competitiv decisiv datorită cunoştinţelor în tehnologiile noi, a dobândirii competenţei-cheie în sisteme şi a utilizării cu avantaje importante de costuri. Compania produce deja automobile electrificate în zece locaţii din întreaga lume. Bateriile de înaltă tensiune necesare pentru aceste modele provin din fabricile BMW Group din Dingolfing şi Spartanburg, iar de acum şi din Shenyang. Uzina Dingolfing va juca un rol de lider în cadrul reţelei ca centru de competenţă pentru trenurile de rulare electrice.

Mai mult decât atât, BMW deja lucrează pentru a se asigura că bateriile de înaltă tensiune vor aduce un beneficiu companiei și după încetarea ciclului de viață din automobile, prezentând de curând Battery2ndLife, o unitate de stocare a energiei electrice ce înglobează acumulatori pentru a stoca energie suplimentară în perimetrul fabricii din Leipzig.

Date vânzări (global)

La nivel global, luna Septembrie a marcat un record pentru vânzările de automobile electrificate din gama BMW. Pentru prima dată în 2017, au fost livrate mai mult de 10.000 de unități într-o lună. Raportat la aceeași lună a anului trecut, creșterea de 50,5% a fost asigurată de un portofoliu de 9 modele (BMW i, BMW iPerformance și MINI Electric). Creșterea este și mai importantă dacă evaluăm primele trei trimestre ale anului 2017 cu aceeași perioadă a anului precedent – 68.687 unități livrate (creștere de 64,2%).

Date vânzări (România)

Conform APIA, piața automobilelor electrificate a crescut în primele trei trimestre ale anului 2017 cu 171,6%, la 239 de unități. BMW are cea mai mare cotă de piață din aceast sector (33%), livrând în 2017 nu mai puțin de 78 de automobile electrice și hibrid (o creștere de 124,9%, în mare parte datorată programului Rabla Plus). Din cele 78 de unități, 49 sunt BMW i3 (doar 3 sunt i3-uri cu range extender), 13 sunt BMW X5, iar restul de 16 unități se împart între restul automobilelor din portofoliul companiei bavareze.

 

Găsește-ți produsul preferat în magazinul nostru online:

colectia bmw m

Informații piață: Profit.ro

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account