Vehiculele electrice BMW apar in SUA pana in 2012

Intr-un interviu recent pentru Car And Driver, presedinte si CEO BMW, Norbert Reithofer a dezvaluit mai multe detalii cu privire la lansarea primului autovehicul BMW electric in Statele Unite.

Construit in cadrul programului Project I sau cum directorii BMW il mai numesc, „BMW City”, noul vehicul full electric este de asteptat sa ajunga pe pamant american pana in 2012.

Despre „City” se zvoneste a fi hatchback in trei usi conceput special pentru piata americana, pentru a satisface viitorul regulament California Zero Emission, care prevede ca fabricantii de masini sa vande intre cateva sute si cateva mii de masini cu zero emisii in fiecare an, incepand cu anul 2012.

i-car1

Dupa cum mentioneaza cei de la Car And Driver, BMW City va fi alimentat de un motor electric si va oferii o configuratie de patru locuri. Bateria lithium-ion este de asteptat sa aiba o autonomie de 160 km.

Vehiculele BMW City vor fi, de asemenea, alimentate de motoare cu benzina si diesel, cu lansarea primului prototip avand motorul pe benzina, dezvoltat in colaborare cu divizia Motorrad.


Un fapt interesant, dar de asteptat pentru toata lumea, este ca cei de la BMW dezvolta aceste noi vehiculele, in special, pentru orasele foarte aglomerate din Asia, inclusiv cele din China.

Asa cum am anuntat si inainte, BMW nu s-a decis inca cu privire la numele de marca, dar optiunile existente se afla intre BMW, MINI si chiar Isetta. Herr Reithofer nu lasa sa se inteleaga ca s-ar putea alege un nou nume.

Inca o multime de incertitudini, dar speram ca vom avea mai multe informatii despre acest lucru la Frankfurt Motor Show.

[Sursa: Car and Driver]
BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account