VIDEO: BMW i îl elogiază cu umor pe Dieter Zetsche, în ultima sa zi ca Șef al Daimler AG

Astăzi, Dieter Zetsche predă ștafeta funcțiilor de Președinte al Consiliului Director al Daimler AG și Director Executiv al Mercedes-Benz Cars. Iar BMW i îi aduce un elogiu pentru cariera sa fantastică cu un clip care ne lasă cu gura mai căscată decât sunt noile grile frontale ale modelelor bavareze.

Inițial nu am vrut să vă stricăm surpriza de la finalul clipului! Dar Daimler AG a oferit repede o replică.
Concret, BMW a dat dovadă de umor și a făcut un clip în care ne arată că, odată cu „pensionarea”, Șeful Daimler AG se simte în sfârșit liber pentru a se bucura de plăcerea condusului la volanul unui BMW i8 Roadster. Desigur, în clip este folosit un actor care seamănă leit cu Dieter Zetsche.
Daimler AG nu a întârziat să răspundă: „Credem că șeful nostru s-ar baza mai degrabă pe cai putere adevărați pentru forma de a călătorii la pensionare. Oricum, mulțumim pentru tribut și pentru competiție.”

Este cât se poate de cuvenit să explicăm cât de crucială a fost cariera lui Dieter Zetsche pentru Daimler AG și cât de mult au impulsionat reușitele lui și parcursul și dezvoltarea BMW Group. Vorbim despre o rivalitate tradițională între cei doi constructori germani, care își dispută poziția de lider în segmentul premium la nivel mondial. Dieter Zetsche a impus un ritm fantastic de dezvoltare. Strategia lui a făcut posibil ca Mercedes-Benz să detroneze BMW în 2016 din postura de cel mai mare constructor de automobile premium.

Însă există un respect reciproc între cele două mărcii. Iar în ultimii ani, cei doi coloși au pus bazele mai multor parteneriate strategice de amploare, care conduc întreaga industrie automobilistică spre o nouă eră a mobilității.

Parteneriatele strategice stabilite între BMW AG și Daimler AG

Sub conducerea lui Dieter Zetsche, Daimler AG a pus bazele a numeroase parteneriate cu BMW AG, care vor fi esențiale pentru viitorul ambelor companii. Lista de colaborări arată o conlucrare din ce în ce mai strânsă în ultimii 5 ani:

2015 – BMW AG, împreună cu Daimler AG și Audi AG au achiziționat furnizorul de hărți digitale inteligente HERE.

2017 – BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group cu Audi şi Porsche au anunţat crearea joint-venture-ului IONITY, care dezvoltă şi implementează o reţea de Încărcare de Mare Putere (High-Power Charging / HPC) pentru automobile electrice în Europa.

2019 – BMW Group și Daimler AG au semnat un memorandum pentru dezvoltarea următoarei generaţii de tehnologii pentru condusul autonom.

2019 – BMW Group și Daimler AG anunță că investesc împreună peste un miliard de euro pentru dezvoltarea şi alăturarea serviciilor de car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi transport multimodal. Colaborarea cuprinde cinci joint-venture-uri: REACH NOW pentru servicii multimodale de transport, CHARGE NOW pentru încărcare, FREE NOW pentru taxi ride-hailing, PARK NOW pentru parcare şi SHARE NOW pentru car-sharing.

Cariera lui Dieter Zetsche în cadrul Daimler AG

Astăzi, Dieter Zetsche îi predă responsabilitățile sale lui Ola Källenius. Cu această ocazie, Daimler ne oferă și un rezumat al carierei lui Dieter Zetsche în cadrul companiei: “Zetsche și-a început cariera la Daimler în 1976 în grupul de manageri juniori și a deținut cu succes o serie de funcții de conducere. Având un doctorat în inginerie electrică, el a ocupat funcții de conducere pentru afacerile cu vehicule comerciale în Brazilia, Argentina și Statele Unite, înainte de a fi numit în 1995 membru în consiliul de administrație al Mercedes-Benz AG, ca șef de vânzări și apoi în consiliul de administrație al afacerilor cu vehicule comerciale. În anul 2000, el și-a asumat responsabilitatea pentru Chrysler ca CEO și președinte până în 2005, când a devenit șef al grupului Mercedes-Benz Car. În 2006 a fost numit CEO al Daimler AG.”

Cu ocazia întâlnirii anuale a acționarilor Daimler AG, care a avut loc azi, 22 mai 2019, Manfred Bischoff, Președintele Consiliului de Supervizare al Daimler AG, i-a adus următoarele laude lui Dieter Zetsche: “Ne pleacă un director excepțional. Ca membru și președinte în consiliul director al Daimler AG, el a jucat un rol cheie în dezvoltarea Daimler AG, fie că a fost vorba despre necesara separare de Chrysler, depășirea crizei financiare din 2008-2009 sau reconfigurarea gamei de modele și redefinirea designului. Dieter Zetsche nu doar a motivate întreaga companie cu target-ul său <<Vrem să fim din nou primul constructor premium>>, dar a și realizat acest scop în 2016, înaintea termenului stabilit inițial pentru 2020.”

Influența lui Dieter Zetsche asupra destinul companiei Daimler AG nu pare să se oprească aici. Consiliul de Supervizare intenționează să îi ofere din 2021 un loc în rândul membrilor săi de seamă.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account