ZVON: Viitoarea generație BMW M2 va intra în producție în decembrie 2022

Site-ul BMWBlog.com raportează că există surse care spun că viitorul BMW M2 (cu nume de cod G87) va fi produs începând din decembrie 2022 și va avea o versiune mai temperată a propulsorului folosit și de noul BMW M3.

Conform informațiilor obținute de Bimmerpost.com, următoarea generație BMW Seria 2 Coupe (G42) va fi produsă din august 2021 la uzina BMW Group din San Luis Potosi, Mexic. Însă nu se știe dacă asamblarea va avea loc și la o fabrică din altă țară. Pe baza noului BMW Seria 2 Coupe va fi dezvoltat următorul BMW M2. Asta face plauzibil zvonul că și noul model de performanță BMW M2 ar putea fi construit tot în Mexic.
Lansarea lui BMW Seria 2 G42 este așteptată în iulie 2021, la o lună după ce va înceta producția actualului BMW M2 (F87), după cum raportează Bimmerpost.com. Deci va exista o pauză mai lungă de un an până când va intra în producția de serie generația următoare.

Asa face și mai mare anticiparea. Există măcar o certitudine legată de faptul că noul M2 va păstra tracțiunea la puntea spate. Acest aspect esențial a fost confirmat de oficialii BMW, care promit că va fi o mașinărie de drift. În plus, BMWBlog.com ne oferă câteva informații preliminare, încă neconfirmate oficial. Se pare că noul M2 va avea o variantă cu putere redusă a motorului de 3 litri, cu 6 cilindri, utilizat și de noile BMW M3 și M4. Dar în cazul lui M2 ar putea dezvolta chiar și mai puțin de 450 CP, pentru a se face o separare clară față de M3 și M4, care dispun de 480 CP din partea acestui motor, sau 510 CP, în versiunile Competition.

BMWBlog.com mai menționează că pe lângă cutia de viteze manuală, M2 va fi propus și cu transmisia automată cu 8 trepte, care înlocuiește transmisia cu ambreiaj dublu. Bimmerpost.com completează zvonurile, raportând că a aflat câteva detalii despre echipări. De exemplu, plafonul de carbon va fi opțional, iar frânele de ceramică și carbon, precum și scaunele tip scoică introduse de M3 și M4 încă nu par să figureze în lista de opționale. Jantele vor avea diametre de 19 sau 20 de inch. M2 G87 ar putea beneficia de la debut chiar și de panoul de bord complet digital în stilul celui de care dispune SUV-ul electric BMW iX. Conform Bimmerpost.com, acest panou digital de mari dimensiuni va fi implementat din 2022 la modele precum facelift-ul Seriei 3, dar și noului BMW Seria 2 Coupe G42. Desigur, aceste informații rămân să fie confirmate de BMW.

Ce mai știm sigur este că Seria 2 Coupe și implicat M2 nu vor avea grila cu decupaje dispuse vertical, așa cum vedem în cazul modelelor BMW M3 și M4, sau și la electricele iX și i4. Pozele spion, pe care le puteți vedea accesând Bimmerpost.com, arată că grila va avea decupaje dispuse orizontal. Însă noile modele Seria 2 Coupe și M2 se vor remarca prin faptul că nu au faruri duble.

O ilustrare foarte realistă a designului pe care îl va adopta noul BMW Seria 2 Coupe a fost realizată de @bmw43_, căruia îi mulțumim fiindcă ne-a oferit permisiunea de a publica această imagine. Vă invităm să vizitați contul de Instagram @bmw43_ pentru a vedea și alte ilustrații care prefigurează modele BMW viitoare precum X8 sau Seria 7.

Designul ilustrat de @bmw43 este confirmat și de clipul video publicat de CarSpyMedia pe canalul său de You Tube:

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account